Lipik na Danu sporta najveselije mjesto u Hrvatskoj

Sportske igre u Lipiku
(FOTO: M.K.)

25.5.2024. | 09:59 | M.K.
Pregleda: 839

Lipik je ugostio veliki sportsko-edukativni Telemach Dan sporta, a nakon Požege i ekipe i pojedinci iz Lipika predstavljat će Požeško-slavonsku županiju na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Rijeci.Mlade sportaše podržali su Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika, Daniela Belak, Ivan Pušćenik, direktor Dječjeg doma Lipik, Miroslav Butorac direktor NK Lipik 1925, Klaudija Kovač, ravnateljica OŠ Lipik i direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih David Burburan.

Gradonačelnik Vinko Kasana pozdravio je mlade sugrađane: „Već tradicionalno Dan sporta u Lipiku okuplja djecu za koju je najvažnije da se nauče nositi s pobjedom i porazom, da se dobro zabave i sport usvoje kao zdravu životnu naviku.“Ispred Plazma Sportskih igara mladih prisutne je pozdravio David Burburan, direktor natjecanja: “Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Telemach Dan sporta kao priliku da se družite, igate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci.“Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koju su donijela je Hana Kroužil, mlada ambasadorica SIM-a. Lipičke mažoretkinje zagrijale su sportaše plesnom točkom na početku programa, a Crveni križ Pakrac educirao je djecu pružanju prve pomoći.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.Izvrsna atmosfera i fair play navijanje obilježili su sportski dan, a najspretnije ekipe u graničaru su ekipa Rakete u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Munje u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Borna Pušćenik i Anai Leovac, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Erik Spasović i Lorena Egredžija, koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.
Igre se osim promoviranja sporta i sportskog načina života, zalažu i za fair play navijanje, a nagradu za najbolje navijače dobila je ekipa Lavovi. Djeca i mladi zabavljali su se na Plazma korneru i Topps korneru gdje su igrali svima poznate igre.Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika.

Više od 110.000 djece i mladih sudjelovat će u 28. sezoni Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj.


VIŠE NA TEMU:
LIPIK
PLAZMA
SPORTSKE IGRE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI