Liječnici se obratili javnosti. Građani se spontano okupljaju: ʺU našim si molitvama. Voli te tvoja majka - cijela Hrvatskaʼ

5.4.2021. | 10:21 | Luka Safundžić
Pregleda: 1820

Danas su se, nakon smrti dvoipolgodišnje djevojčice koja je potresla cijelu Hrvatsku javnosti kratko obratili ravnatelj te liječnica zagrebačke Klaićeve bolnice.

“Tužan epilog koji je duboko potresao cijelu Hrvatsku. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurnija i sretnija. Uz mene su intenzivisti koji su danonoćno od primitka pacijentice brinuli o njoj, no priroda ozljeda je bila preteška i unatoč svim mjerama, nije se moglo više učiniti”, kazao je jutros ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić.

O donaciji organa je dodao: “Prije transplantacije je trebalo provesti pravnu proceduru koja je bila kompleksna, no to je jučer uspješno obavljeno kako bi organi spasili neke druge živote.”


Dr. Karmen Kondža, koja je primila djevojčicu, rekla je: “Proveli smo sve mjere, rezultat je nažalost tragičan. Nemam što dodati. Srećom, djevojčica koja je imala tragičan život učinila je nešto da se osvijesti ta socijalna briga o onima koji su ranjivi. Što se tiče našeg dijela, ona će donirati organe i spasit će neke druge živote, učinili smo sve", prenosi N1 Hrvatska.


Građani su se od jučer ispred zagrebačke bolnice spontano krenuli okupljati i na ogradi ostavljati poruke i igračke i paliti svijeće za umrlu djevojčicu. Fotografije ispred bolnice obišle su Hrvatsku, a jedna od dirljivih poruka je: ''Malena, ti si naša princeza, naša djevojčica i mi te volimo. Mi smo svi tvoji roditelji i u našim si srcima ovoga Uskrsa, u našim si molitvama. Voli te tvoja majka - cijela Hrvatska'', piše u poruci.


VIŠE NA TEMU:
PORUKA
LJEČNICI
DJEVOJČICA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI