Kutjevo d.d.: Novi-stari predsjednik Uprave Dino Galić i igre prijestolja

FOTO: Kutjevo d.d., Dnevni Avaz, Zlatne žice slavonije

29.12.2023. | 10:33 | Ante Mandarić
Pregleda: 8941

U Kutjevo d.d. ovih dana došlo je do ponovne promjene na čelu pa je tako stari predsjednik Uprave postao novi, čestitamo Dini Galiću na povratku staru poziciju.

Nadamo se da će se Dino malo duže zadržati na toj poziciji, a ne kao u prethodnim godinama kad bi se gazda Moralić nakon loše prospavane noći probudio i odlučio da bi se opet mogao malo igrati i mijenjati predsjednika Uprave. Te stalne igre i igrice u Kutjevo d.d. zbilja nisu pozitivne za Kutjevo d.d, ali ni za poljoprivredni sektor Požege i okolice.

Ipak, da budemo realni, ova promjena spasila je mnogima budućnost, a sad se čitatelj pita kako? Evo kako, stari predsjednik Uprave je imao namjere nakon loše godine u poljoprivredi povući sve zadužnice svojih kooperanata, a što bi dovelo do velikog urušavanja sustava u tom segmentu. Tu su se lomila koplja i nitko nije shvatio zašto stari predsjednik Uprave vodi tu politiku, a to je uništavanje kooperanata i jedan veliki dio poljoprivrede u “Požeštini”.


U jednom trenutku se činilo toliko teško i stvorila se takva situacija da je u pitanje doveden opstanak velikog dijela poljoprivrednika i kooperanata Kutjeva d.d. Svi su se pitali čemu ta apsurdnost i prijetnja ogromnoj šteti s povlačenjem i aktiviranjem tih zadužnica, čak u pojedinim slučajeva se išlo na to da se prijeti s aktiviranjem zadužnica dovodeći u opasnost ne samo da se uništi poljoprivrednika nego i na štetu Kutjevod.d., s npr. naplatom od 50.000 eura, a čime je kooperant doveden u situaciju da propadne, da mu se aktiviraju kreditne ovrhe radi blokade, ali i da se ostatak duga prema Kutjevu d.d. ne naplati, dakle obostrano na šteta kooperanta, ali a i Kutjeva d.d. Bogu hvala odustalo se od tih planova, postavio se ponovo novi predsjednik Uprave koji je taj plan spriječio.


Svi, ali baš svi odahnu i vide konačno rješenje problema pa se s olakšanjem kreće u novu 2024. godinu, zato i od mene hvala Upravi Kutjevo d.d. i novom direktoru Dini Galiću! Hvala!

No, iza svega se krije drugi razlog, a ovdje nudim jednu varijantu, pa malo razmislite: Zamislite situaciju da Kutjevo d.d. traži nešto od države ili državnih institucija, i dobije odbijenicu, za poticaje, subvencije, zaduženja, poreze i slično. Osobno bih kao direktor došao na ideju napraviti veliki problem, na primjer stavljanje kooperanata u svom kraju pod pritisak zbog čega bi moglo doći do urušavanja dijela poljoprivrednog sustava i goleme financijske štete.

I vidi sva vlast, Županija, ministarstva, Vlada… pa popusti i usvoji moje želje, a ja nakon toga promijenim politiku i maknem sve prijetnje, riješen problem, svima. Osim naravno društvu koji na kraju krajeva to moraju platit, ali ok, tako je uvijek.

To je samo jedna od mogućih teorija situacije i možda će se neko propitat šta stvarno stoji iza svega, ili što je vjerojatnije, moguće je da se gospodin Moralić ujutro probudio i u svojoj velikodušnosti i dobroti odlučio “‘ajmo svim koperantima i ljudima pomoć“, šta je najvjerojatnije jer boljeg dobročinitelja u Kutjevu nema od veselja 1232. godine!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI