Kutjevčanin (40) uzrokovao stečaj tvrtke i oštetio ju za gotovo 200 tisuća eura

Istraživanje
(FOTO: MUP)

6.12.2023. | 09:02 | MUP
Pregleda: 7099

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva i utvrdili da je počinio kaznena djela „Prijevara u gospodarskom poslovanju“, „Prouzročenje stečaja“, „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ i „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“.

Naime, on je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Kutjeva tijekom 2022. od tvrtke iz inozemstva naplatio avans od 30 tisuća eura s tim da nije isporučio robu po dogovoru, niti je vratio uplaćeni novac te tako trgovačkom društvu koje zastupa pribavio ne pripadajuću imovinsku korist. Isto tako je od trgovačkog društva kojim je upravljao tijekom 2021. i 2022. uzimao pozajmice bez sredstava osiguranja povrata pozajmica, prodavao imovinu trgovačkog društva povezanom trgovačkom društvu i članovima svoje obitelji te na taj način umanjio stečajnu masu za preko 198 tisuća eura, za što je izdavao nevjerodostojne račune te ih uvodio u poslovne knjige trgovačkog društva.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI