Kremasta fantazija: Recept za Mileram tortu sa šumskim voćem

Milleram torta
(FOTO: Nataša Pralica)

1.4.2023. | 10:15 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 2644

Možda ste je radili sami, a možda se na vašem tanjuru našla na nekim proslavama. U svakom slučaju, Mileram torta jedna je od onih koja oduševljava, a ako ste i sami planirali iznenaditi vaše najdraže ovom slasticom, u nastavku vam donosimo recept Nataše Pralice.

Na svom blogu Nataša je objavila recept za Mileram tortu sa šumskim voćem, a kao njezinu veliku prednost istaknula je činjenicu da se pripremljene smjese odmah spoje i zajedno peku pa nakon hlađenja morate samo staviti preljev i torta je gotova.

Evo i recepta.


Mileram torta - sastojci:

TIJESTO:

250 grama brašna
100 grama šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
80 grama margarina ili maslaca
1 jaje

KREMA:

500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
200 grama šećera
800 grama milerama

OSTALO:

koristite voće po želji (Nataša je koristila 500 grama smrznutog šumskog voća koje nije odmrzavala)
1 preljev za tortu
malo šlaga za dekoraciju
po želji voćkice za dekoraciju sa šlagom

Mileram torta - priprema:

U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u hladnjak.

Tijesto razvaljajte na masnom papiru. Tijesto prenesite u kalup (26 cm) koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili (i dno i bočne stranice). Pažljivo postavite tijesto, ali ako negdje i pukne lako ćete ga popraviti prstima. Višak koji ostane viriti iznad obruča odrežite.

Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto. Čim skinete s vatre dodajte mileram i sjedinite. Smjesu odmah izlijte u pripremljeni kalup s tijestom.

Odmah možete složiti i željeno voće.

Tortu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta. Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice. Odmah ga možete preliti preko torte i zatim je staviti u hladnjak.

Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, a idući dan polako pomoću noža odvojite bočne stranice obruča.

Pomoću što veće lopatice za kolače prenesite tortu na pladanj. Napravite to polako i neće pucati.

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
DESERT
TORTA
MILERAM
VOĆE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI