Komentar: Jesu li rijeke pravde već potopile požeški SDP?

FOTO: SDP Požega

3.4.2024. | 19:07 | Redakcija 034
Pregleda: 4053

Moramo priznati da nam oštro pero i analiza našeg bivšeg urednika Ante Mandarić nedostaje, ali on se odlučio priključiti ovim izborima kao kandidat pa NEK’ MU bude sa srećom iako, budimo realni, sumnjamo da itko može u Sabor proći pored velikih stranaka.

Za početak moramo priznati i pohvaliti predsjednika požeško-slavonskog SDP-a Mitra Obradovića kako ležerno i kulturno prepušta ulazno mjesto u Hrvatski sabor svojoj stranačkoj kolegici Martini Vlašić Iljkić. Je li riječ o džentlmenskog činu ili je to neka zagrebačka igra, ne znamo, ali pretpostavimo da je to bio džentlmenski čin. Obradović kao predsjednik požeško-slavonskog SDP-a, ali i kao pravi vođa oporbe u Požeštini je sigurno zaslužio prvo ili drugo mjesto na SDP-ovoj listi za Hrvatski sabor.

Kada je potrebno dignuti glavu, otvoriti temu ili postaviti neko pitanje, kad je potrebno krenuti u fajt s vladajućima, Obradović sigurno stoji u prvo redu i sve je bitke “maltene” odradio sam dok su Vlašić Iljkić i Zima bili samo straža ili su cipelarili dok je protivnik već bio na podu, no to je samo naša percepcija i viđenje stvari što ne znači da odgovara istini.


Zanimljivo je ponovno vidjeti Predraga Freda Matića kao nositelja SDP-ove liste, a što smatramo da je svojevrsna izborna prevara onoliko koliko i to da se na listama nalaze župani, primjerice HDZ-ovi Danijel Marušić i Antonija Jozić. Ako se pitate zašto, evo vam odgovor. U slučaju davanje glasa osobi koja je na listi (npr. Predragu Fredu Matiću), ali ne ide u sabor (član je EU parlamenta) stranka, a ne birači, odlučuju tko će umjesto njih ući u sabor. Logika nema smisla da Požežani biraju osobu koja ne ulazi u sabor i da Požeštinu zastupa osoba npr. iz Županje


Što se tiče takozvanog predizbornog cirkus, SDP-ovi kandidati su na vrhu. Tome svjedoči i jučerašnja objava na Facebooku kako obilaze ljude i slušaju njihove probleme. To se može interpretirat kao predizborni cirkus ili da nažalost nemaju pojma o problemima naših ljudi. Ako do jučer nisu znali koji problemi muče ljude nego zbog toga moraju okolo lutati, onda se stvarno pitamo što to oni rade? Za saborsku zastupnicu Martinu Vlašić Iljkić nas ne čudi jer ona godinama živi u "bijelom tornju" zvanom Hrvatski sabor, ali ovi ostali bi ipak takve probleme i potrebe trebali znati.

Zato ako ste da NETKO s liste iz Požeško-slavonske uđe u Hrvatski sabor onda birajte naše kandidate. SDP-u bi primjerice bilo pametno da se dogovore i da svi daju glas Obradoviću jer Vlašić Iljkić tako i tako nije ugrožena i s drugog mjesta ulazi u Hrvatski sabor. U slučaju Obradovićevog ulaska u Sabor Požeština bi konačno opet imala saborskog zastupnika kojemu bi se građani mogli obratiti za pomoć i rješavanje problema u Zagrebu. Ništa protiv Vlašić Iljkić ili HDZ-ove Blažević iz Pakrac, ali oni definitivno nisu ni do nokta bivšim zastupnicima poput Franje Lucića ili Zdravka Ronka.

Svima želimo sreću i uspjeh, ne samo osobno nego i za cijelu Požeštinu, da imamo što više svojih predstavnika u Hrvatskom saboru i da opet imamo nekoga tko bi mogao otvarati vrata u Zagrebu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI