Kao iz najboljih restorana: U nekoliko jednostavnih koraka pripremite svečano talijansko pečenje


(FOTO: Profimedia)

15.8.2022. | 10:46 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1461

Ima li boljeg svečanog ručka od hrskavog i sočnog pečenja, s krumpirima koji se tope u ustima? Jedna od najboljih varijanti svečanog pečenja, zasigurno je talijanska porchetta, slasno gastro izdanje koje se sastoji od svinjskog mesa i mediteranskih začina i obično se peče zarolano kako bi sve arome ostale zarobljene u ukusnoj, hrskavoj roladi.

Za ovo jelo je najbolje koristiti svinjsku plećku, jeftini komad mesa od kojega se, uz malo truda, mogu napraviti ukusne gastro kreacije. U nekim dijelovima Italije, porchetta se puni jetrom i komoračem, ali je verzija s mediteranskim začinima i maslinovim uljem ipak najraširenija.

Najzahtjevniji dio pripreme talijanske porchette je rolanje i vezanje mesa pa vam u nastavku donosimo detaljne upute kako da uspješno pripremite ovaj talijanski klasik. 


Sastojci za talijansku porchettu:
3 kg svinjske plećke s kožom
7 češnjeva češnjaka
SolPapar
Ružmarin
Maslinovo ulje


Za prilog:

1 kg krumpira
2 žlice octa
3 češnja češnjaka
SolPapar
Maslinovo ulje

Priprema talijanske porchette:
- Postupno odvojite meso od kože na komadu svinjske plećke, masnoću odvojite za neku drugu upotrebu tako da Vam na kraju ostane samo koža.
- Stavite meso u posudu, posolite i popaprite, dodajte listiće ružmarina i sjemenke komorača. Češnjak nasjeckajte i zgnječite nožem pa ga dodajte na meso. Umasirajte začine u meso.
- Izravnajte meso, položite ga na pripremljenu kožu i zarolajte. Roladu učvrstite konopcem i postavite na pladanj za pečenje.
- Zarežite površinu rolade nožem i pokapajte uljem. Ovako pripremljenu roladu pecite u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 120 minuta. Ogulite krumpire i narežite ih na kriške, prokuhajte ih u slanoj vodi s octom oko 2 minute, a zatim ih premjestite u posudu.
- Posolite, popaprite, dodajte listiće ružmarina i tanko narezani češnjak. Pokapajte krumpire s malo ulja i promiješajte. Rasporedite ih na pladanj za pečenje prekriven papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 190°C oko 20 minuta.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI