Kadet Šahovskog kluba Požega Jakov Matoković osvojio 1. mjesto na jakom turniru u Osijeku

27.4.2023. | 08:56

PŠS
IZVOR: sport-požega.hr

Pregleda: 1407

Čitatelji ocijenili:

5

FOTO: PŠS

27.4.2023. | 08:56 | PŠS
IZVOR: sport-požega.hr
Pregleda: 1407

Čitatelji ocijenili:

5

VALPOVO- U hotelu „Villa Valpovo“ u Valpovu je od 21. do 23. travnja održano 24. šahovsko natjecanje mladih Osječko-baranjske županije,na kojemu je sudjelovalo ukupno 89 igrača. Natjecalo se po dobnim skupinama u tri turnira po 9 kola, s tempom igre 30 minuta po igraču, s dodatnih 30 sekundi po potezu.

Na otvorenom turniru kadeta u dobnoj skupini do 15 godina sudjelovao je 41 natjecatelj iz šahovskih klubova iz Osijeka, Valpova, Našica, Požege, Strizivojne, Velimirovca, Đakova i Đurđenovca.

Nakon odigranih devet kola, prvo mjesto u jakoj konkurenciji zauzeo je mladi trećekategornik Jakov Matoković iz Šahovskog kluba Požega s osvojenih 7 bodova, koliko je imao i drugoplasiraniDominik Brleković (ŠK Damin gambit Osijek), ali sa slabijim dodatnim kriterijem koji se gleda u slučaju istog broja bodova.


Velik je to uspjeh talentiranog mladog požeškog šahista, njegovog trenera Zorana Briške kao i cijelog Šahovskog kluba Požega. Jakov je na ovom jakom turniru postigao šest pobjeda, dva puta je remizirao, a samo jedanput je poražen.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI