Jeste li znali da Hrvatska ima svoju Saharu? U njoj se neki dan rodila deva

Deva u Hrvatskoj
(FOTO: RTL- screenshot)

10.4.2023. | 09:40 | RTL
IZVOR: vijesti.hr
Pregleda: 2366

Đurđevac koji se još naziva i Hrvatskom Saharom, bogatiji je za još jednu pustinjsku životinju. Rodila im se nova deva. Stara tek nekoliko dana, već je sada glavna atrakcija

Nova prinova u Hrvatskoj Sahari vesela je, poletna i uvijek na nekoliko koraka od svoje mame Đurđice. Mala deva je prava zvijezda, svi je žele vidjeti i Uslikati, a i ponaša se u skladu sa zvjezdanim statusom.

"Mala manekenka, ima elegantan hod, još se drzi mame ali usmjerit će je mama sigurno na pravi put. Veselo njuska prema drugim zivotinjama, to joj je sve novo, sklapa neka nova prijateljstva sa kokoškama i sa svinjicama", rekao je Damir Holadić, voditelj i timaritelj u zoološkom vrtu.


Uz ovu prinovu, majku Đurđicu, tu su još tata Romeo, Dina, Bela i Tomica.


O imenu mlade deve će odlučivati posjetitelji i obožavatelji ovog zološkog vrta na društvenim mrežama. Svoje prijedloge danas su davali učenici na razmjeni iz Slovačke i Češke.

Uz pustinju i Picokijadu deve su postale ono najvažnije iz turističke ponude Đurđevca.

"Svaka ta prinova doprinosi nasoj ponudi, svi koji dodu u nas kraj dodu i ovdje i posebno uzivaju u onim najmladim, novim zivotinjama", istaknuo je Mario Fuček, direktor Turističke zajednice grada Đurđevca.

A njih bi uskoro trebalo biti još više, jer zoološki vrt u planu ima povećanje broja deva, ali i drugih životinja.

izvor: RTL


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI