Jeli bismo je cijelo ljeto: Recept za savršenu salatu od krastavaca

Jeli bismo je cijelo ljeto: Recept za savršenu salatu od krastavaca

FOTO: Shutterstock

24.6.2023. | 08:57 | Punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2513

Vjerovali ili ne, postoji više od stotinu sorti krastavaca, ali na tržnicama možemo kupiti tek nekoliko vrsta, a najčešće se dijele na one koji su bolji za salatu – i one koji su bolji za kiseljenje.Krastavci za kiseljenje obično imaju deblju kožu i manji sadržaj vode.

Prije pripreme salate, krastavce ogulite i izvadite im sjemenke. Što se tiče pripreme, ona ne može biti jednostavnija: krastavce narežite na što tanje ploške, najbolje služeći se mandolinom.

Posipajte ih s malo šećera i soli te umiješajte ocat i luk, a prema želji dodajte i tanko narezane ploške rotkvica. Nekoliko dodatnih minuta vremena mariniranja omekšat će luk, a začini će se prožeti u svakom zalogaju krastavca. Salatu možete slobodno pripremiti i dan unaprijed – bit će još ukusnija. Poslužite je uz jela s roštilja, kakav fini komad mesa, losos ili jelo prema želji.

Sastojci za salatu od krastavaca:

450 g krastavaca za salatu

1 i 1/2 žličice šećera

1 i 1/2 žličice soli

2 i 1/2 žlice vinskog octa

1/2 manje glavice luka

Priprema salate od krastavaca: Krastavce tanko narežite na ploške pomoću mandoline ili noža, posipajte ih solju i šećerom pa ostavite da stoji pet minuta. Umiješajte tanko narezani luk i ocat pa ostavite u hladnjaku deset minuta pa poslužite.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI