Jeli bismo je cijelo ljeto: Recept za savršenu salatu od krastavaca

FOTO: Shutterstock

24.6.2023. | 08:57 | Punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1891

Vjerovali ili ne, postoji više od stotinu sorti krastavaca, ali na tržnicama možemo kupiti tek nekoliko vrsta, a najčešće se dijele na one koji su bolji za salatu – i one koji su bolji za kiseljenje.Krastavci za kiseljenje obično imaju deblju kožu i manji sadržaj vode.

Prije pripreme salate, krastavce ogulite i izvadite im sjemenke. Što se tiče pripreme, ona ne može biti jednostavnija: krastavce narežite na što tanje ploške, najbolje služeći se mandolinom.

Posipajte ih s malo šećera i soli te umiješajte ocat i luk, a prema želji dodajte i tanko narezane ploške rotkvica. Nekoliko dodatnih minuta vremena mariniranja omekšat će luk, a začini će se prožeti u svakom zalogaju krastavca. Salatu možete slobodno pripremiti i dan unaprijed – bit će još ukusnija. Poslužite je uz jela s roštilja, kakav fini komad mesa, losos ili jelo prema želji.


Sastojci za salatu od krastavaca:


450 g krastavaca za salatu

1 i 1/2 žličice šećera

1 i 1/2 žličice soli

2 i 1/2 žlice vinskog octa

1/2 manje glavice luka

Priprema salate od krastavaca: Krastavce tanko narežite na ploške pomoću mandoline ili noža, posipajte ih solju i šećerom pa ostavite da stoji pet minuta. Umiješajte tanko narezani luk i ocat pa ostavite u hladnjaku deset minuta pa poslužite.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI