Jela od ostataka hrane: 7 recepata idealnih za nakon Uskrsa

Torta od blitve i kuhanih jaja
(FOTO: Shutterstock)

1.4.2024. | 09:05 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1382

Nakon blagdana u potrazi samo za jelima s kojima možemo potrošiti sve eventualne ostatke hrane od Uskrsa – kako one već termički obrađene poput kuhanih jaja i šunke, tako i svježih namirnica poput mladog luka, graška i mrkve.

Na jelovniku će se naći sve od finih juha i variva do kremastog složenca na bazi tjestenine i slane torte od blitve i jaja. Imamo rješenje i za ostatke starog kruha! Od Meksikanaca smo posudili recept zacaprotaduu koju možete staviti i ostatke pince.

Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata za svaki dan ovoga tjedna u kojem će uživati sve generacije.


Ponedjeljak, 1.4. – Torta od blitve i kuhanih jaja


Ostalo vam je kuhanih jaja od Uskrsa? Napravite tortu od blitve, sira i kuhanih jaja koja se u Italiji naziva torta Pasqualina. Vjeruje se da su prvu Pasqualinu napravili u Liguriji na sjeveru Italije u 14. stoljeću kada se kuhalo od vrlo skromnih namirnica.Evo kako se priprema.

Utorak, 2.4. – Capirotada

Capirotada je meksički desert na bazi starog kruha koji je aromatiziran s klinčićima i cimetom te zaslađen grožđicama i šećerom. U njega možete dodati i ostatke pince.Imamo recept!

Srijeda, 3.4. – Složenac sa šunkom

Schinkenfleckerlje austrijski složenac sa šunkom i sirom. Riječ je o zasitnom jelu s kojim ćete nahraniti više ljudi, a bez previše gubljenja vremena u kuhinji.

Četvrtak, 4.4. – Toskanska juha od luka

Juha od luka popularan je specijalitet u brojnim zemljama svijeta. U Italiji se zovecarabaccia, a priprema se od sitno nasjeckanog ljubičastog luka i mesnog temeljca. U nju možete staviti i ostatke mladog luka od uskrsne gozbe.Evo kako se priprema.

Petak, 5.4. – Salata od tune i kvinoje

Nakon blagdanskog pretjerivanja, sjajno će vam odgovarati osvježavajuća salata. Predlažemo vam mediteransku salatu od tune iz konzerve i kvinoje koje se vrlo brzo sprema. Ako pri ruci nemate tunu, zamijeniti je možete i sa slanutkom iz konzerve.Imamo recept.

Subota, 6.4. – Palačinke od krumpira

Rösti ili röschtijelo je koje Švicarci obožavaju. Omiljeno je i zbog toga što ga možete napraviti i kad praktički nemate u kući ništa osim krumpira.

Nedjelja, 7.4. – Varivo od graška

Ostalo vam je graška i mrkve od pripreme francuske salate? Napravite ukusno varivo koje obiluje bjelančevinama. Zaovaj receptbit će vam potrebno svega pola sata u kuhinji.

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
JELA
USKRS
OSTATCI
HRANA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI