Je li Glavić uopće HDZ-ovac? Novinarki koja intenzivno piše protiv stranačkog mu šefa Plenkovića, on uručuje cvijeće

15.11.2022. | 14:35

Ante Mandarić / Redakcija 034

Pregleda: 4222

NOVO

Pod utjecajem alkohola od dva promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima skrivio prometnu nesreću
Kutjevčanin (40) uzrokovao stečaj tvrtke i oštetio ju za gotovo 200 tisuća eura
Oblačno uz kišu i snijeg
Danas će bez struje biti...
Održan 31. Memorijalni kuglački turnir ’Tomislav Pranjković’
Druga fotogalerija adventskih vijenaca naših čitateljica i čitatelja
Jelena Rozga, Danijela Martinović, Miroslav Škoro, Halid Bešlić i ostale zvijezde stižu u Nininu čarobnu Shhhumu!
Nikolinjski turnir u Pleternici: Danas su posljednje prijave i izvlačenje parova
Iz paketa nestalo 5 kg čokolade, evo što iz Pošte kažu o tome
Slavonska večer u Jakšiću: „Svoju tradiciju čuvamo u zajedništvu, a obol tome daju sve generacije“

FOTO: PLUSportal/HDZ

15.11.2022. | 14:35 | Ante Mandarić / Redakcija 034
Pregleda: 4222

Tragom prepucavanja PLUSportala i 034 portala proteklih tjedana, odlučili smo provjeriti što se u pozadini tog sukoba uistinu krije i odakle bi vjetar možda mogao puhati. Glavni urednik 034 portala, dugi niz godina je Ante Mandarić, po struci građevinski inženjer s frankfurtskom diplomom, dok je kolegica Željka Gavranović to izuzetno časno, ali i za društvo bitno mjesto na brodskom PLUSportalu preuzela početkom travnja ove godine.

Svoje iskustvo i znanje u novinarskom radu brusila je godinama u redakciji nekadašnjeg SBplus portala, činjenica da se radi o mladoj profesorici jezika i filozofije svakako ide u prilog tezi kako je, njezinim imenovanjem glavnom urednicom, sada već PLUSportal, osigurao kvalificiranu i izuzetno sposobnu osobu.

Svakako je zanimljiv njezin rad po pitanjima političkih tema iz Slavonskog Broda, susjednih slavonskih mjesta, ali i onih nacionalnih. 'Braneći šefa, županica Jozić kompromitira sebe', 'Plenković pere ruke i sve prebacuje u Ćosićevo dvorište', 'Lopovi! HDZ lopovi!', samo su neki od naslova članaka u kojima je autor ili supotpisnik glavna urednica Željka Gavranović koja se izuzetno kritički ophodi prema aktualnoj HDZ-ovoj vlasti i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, postavljajući pitanja i otvarajući razne teme, a što se od novinara uvijek zapravo i očekuje.


Ipak, ne može nam promaknuti činjenica kako je glavna urednica Željka Gavranović proteklog mjeseca posjetila Gradsku kuću u Požegi gdje ju je primio aktualni gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić, a prilikom čega joj je uručio pozamašan buket cvijeća. Osvrnuli su se na problematiku lokalnog novinarstva i požrtvovnost koju novinari danas neminovno moraju imati kako bi se odazvali tom pozivu, također referirajući se na HND-ovu nagradu koja je u ime PLUSportala Željka Gavranović primila, a na čemu joj je i sam gradonačelnik čestitao. Tom prigodom gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić izjavio je:'Plusportal obogatio je ovdašnju medijsku scenu', valjda zahvaljujući se na medijskoj objektivnosti po Glavićevim standardima s obzirom na to da neki drugi lokalni mediji takav tretman i pažnju od službenog Trga Svetog Trojstva 1, nisu dobili.
Zanimljivo, kao vodeći portal Požeško-slavonske županije s tradicijom duljom od 11 godina, takav prijem od gradonačelnika Glavića u ovih otprilike godinu i pol dana nismo dobili. Naprotiv, kamenčić smo mu u cipeli koji ga ozbiljno žulja s obzirom na to da pišemo podrobne novinarske članke o problemima s kojima se sam Glavić, ali i njegova administracija gotovo svakodnevno susreću. Podsjetimo na činjenicu da smo jedini lokalni portal koji se već cijelu godinu ne financira iz Grada, ali niti iz Županije, a što bi možda mogao biti dovoljno dobar dokaz, da plastično prikažemo, kako smo objektivniji od ostalih također objektivnih kolega i njihovih medija.

Tako je svojedobno osnivač SBplus-a odnosno PLUSportal-a i prethodnik glavne urednice Željke Gavranović, Jerko Zovak pisao kako „'nema slobodnih medija jer izdavači ovise o izvoru prihoda; niti ima potpuno slobodnih novinara, jer su egzistencijalno ograničeni politikom izdavača te poznavanjem zanata, svjetonazorom i osobnim karakterom'. Dakle, apsolutna sloboda medija ne postoji. Postoji sloboda izbora u kojoj mjeri će neki medij, odnosno, urednik i novinar biti profesionalni.“. Navedeno neka si svatko tumači na način koji želi, bez naših sugestija, a mi smo otprilike shvatili što je pisac htio reći.

Dok s jedne strane kolege s PLUSportala javno prozivaju i napadaju Andreja Plenkovića i sve koji imaju nekakve veze s HDZ-om, to nije slučaj s gradonačelnikom Glavićem koji na spomenutom portalu ima status „štićenika“. Također, PLUSportal u Požegi je prepoznat kao i neslužbeni glas(i)nogovornik gradonačelnika Glavića. Možda upravo iz razloga što ukazujemo na grube falinge Glavića i Glavićeve administracije smo i sami postali žrtve takve redakcijske politike, a gdje se kroz niz pamflet članaka pokušava obezvrijediti i dezavuirati rad i članci 034 portala. Upravo u činjenici da „ima neka tajna veza“ između navedenih aktera, možemo samo pretpostaviti puše li odatle vjetar na glavnog urednika, ali i cjelokupnu redakciju 034 portala.

Hoće li zbog takvog pristupa „jednakim i jednakijim“ medijima HDZ-ov gradonačelnik Glavić biti pozvan na stranačke divane i je li on uopće HDZ-ovac ostaje za vidjeti, govore nam bolje upućeni stranačke mu kolege. Kako smo imali prilike vidjeti, poklon se dominantno sastojao od crvenih ruža koje predstavljaju vječnu i strastvenu ljubav, a čime se nedvojbeno u javnom eteru odaslala određena poruka. Kažu da fotografija govori više od tisuću riječi, a mi bi dodali još jednu narodnu izreku, ako laže koza, ne laže rog.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI