Iz paketa nestalo 5 kg čokolade, evo što iz Pošte kažu o tome

Paket s čokoladom
(FOTO: Čitateljica za dnevnik.hr)

5.12.2023. | 09:45 | Dnevnik.hr
IZVOR: dnevnik.hr
Pregleda: 4755

Čitateljica Nina Režabek nekoliko puta šetala je između poštanskih ureda u zagrebačkoj Dubravi i Sesvetama u potrazi za svojim paketom. Kada ga je napokon preuzela, umjesto 10, imao je pet kila, požalila se za Dnevnik.hr.

"Pošiljka je zbog greške u sustavu bila navedena kao spremna za isporuku u dva poštanska ureda, 10040 Zagreb-Dubrava i u 10360 Sesvete, a kolege iz Sesveta utvrdili su da je paket zaista kod njih. Korisnica je potom kontaktirana te je pristala preuzeti paket u poštanskom uredu u Sesvetama. Prilikom preuzimanja korisnica nije imala prigovora na izgled ili težinu pošiljke te se tek naknadno vratila u poštanski ured i uložila prigovor u vezi navodnog nestanka dijela sadržaja pošiljke", odgovorili su na upit DNEVNIK.hr-a iz Hrvatske pošte.

Režabek nam je kazala kako je paket izvagala kada je došla kući i iznenadila se što je pet kilograma lakši, a u njemu nije bilo čokoladica i ukrasa koji su trebali biti dio paketa.


Iz Hrvatske pošte poručuju kako: "prema članku 57. u Općim uvjetima za obavljanje univerzalne usluge korisnici dužni odmah pri uručenju pošiljke podnijeti prigovor. To znači da bi prilikom preuzimanja trebali pregledati pošiljku i njen sadržaj. Utvrde li da je sadržaj oštećen ili umanjen, a pošiljku preuzimaju u poštanskom uredu, operater će sastaviti zapisnik. Ukoliko korisnik pošiljku preuzima na adresi tada odmah podnosi prigovor poštaru dok se zapisnik naknadno sastavlja u nadležnom poštanskom uredu. Prigovor se može podnijeti i naknadno ako korisnik može dokazati da oštećenje ili umanjenje sadržaja pošiljke nije nastalo nakon što je pošiljka uručena".


izvor: dnevnik.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI