NASLOVNADRUŠTVO
Iz Hrvatskih željeznica mole županiju da sudjeluje u stvaranju novog voznog reda

FOTO: google

Iz Hrvatskih željeznica mole županiju da sudjeluje u stvaranju novog voznog reda

11.2.2019. 18:07 | HŽ IZVOR: PREGLEDA: 1675

28.1.2019. služba Poslova prodaje i marketinga HŽ Putničkoga prijevoza uputila je dopis svim županijama u našoj zemlji s pozivom na prikupljanje primjedbi, sugestija i prijedloga vezanih uz vozni red vlakova. 

"Za razliku od internetskih stranica nekih drugih županija, gradova i općina, na službenim internetskim stranicama Požeško-slavonske županije nismo našali nikakvu obavijest o primljenom dopisu HŽ PP-a. Zbog toga ne znamo namjerava li se Požeško-slavonska županija odazvati upućenom pozivu i, ako da, na koji način. S obzirom da je u proteklim godinama bilo više primjedbi na vozni red vlakova, smatramo da bi bilo primjereno i vrlo korisno omogućiti građanima Požeško-slavonske županije da upute svoje primjedbe, sugestije i prijedloge županiji ili nekoj drugoj jedinici lokalne samouprave. Zbog toga Vam ovim putem predlažemo informiranje Vaših cijenjenih čitatelja o upućenom pozivu HŽ PP-a, kao i stavu nadležnih županijskih službi o njemu (posebno o omogućavanju dostave primjedbi, sugestija i prijedloga)", rekli su nam iz HŽ-a.

"Poštovani Župane,


Vozni red 2018./19. stupio je na snagu 09. prosinca 2018. god., a HŽ Putnički prijevoz d.o.o. dužan je započeti s pripremama za izradu Nacrta novog voznog reda za 2019./20. god.

Stoga Vam se, kao i prethodnih godina obraćamo da nam svojim prijedlozima pomognete pri postavljanju smjernica za Nacrt novog voznog reda 2019./20. kako bismo pružili kvalitetniju prijevoznu uslugu.
HŽ Putnički prijevoz d.o.o. se pružajući uslugu javnog prijevoza putnika nastoj svojom prijevoznom ponudom što više približiti potrebama putnika, te sukladno tome vozni red vlakova i zamjenskih autobusa želimo prilagoditi interesima što većeg broja putnika. U tome nam pomažu prijedlozi svih relevantnih subjekata (od regionalnih i lokalnih samouprava do skupina putnika).

Vozni red nije moguće sagledavati samo na jednoj relaciji jer mnogi vlakovi prometuju kroz dvije ili više županija, a veze i presjedanja se ostvaruju na širem području Republike Hrvatske, tako da promjena voznog reda između određenih kolodvora može dovesti do gubitka veze i drugih poremećaja duž cijele relacije prometa vlaka kao i odvojnim prugama. lz navedenog razloga predlažemo da prikupite primjedbe, prijedloge i sugestije na vozni red vlakova na području Vaše županije od gradova i općina kako naknadno ne bi dolazile primjedbe koje više ne možemo uzeti u razmatranje jer su došle izvan rokova koje nam je postavio Upravitelj infrastrukturom.

U skladu s navedenim, molimo da nam najkasnije do 1. ožujka 2019. na adresu HŽ Putnički prijevoz d.o.o., Zagreb, Strojarska cesta 11, Poslovi Prodaje i marketinga, dostavite primjedbe, na postojeći i prijedloge za novi vozni red, kako bismo iste mogli analizirati prilikom izrade Nacrta novog voznog reda za 2019./20.god.
Želja nam je da unatoč određenim tehničko-tehnološkim i drugim ograničenjima, izradimo vozni red koji će u što je moguće većoj mjeri biti usklađen s Vašim zahtjevima i prilagođen potrebama putnika. Za svu potrebnu stručnu pomoć pri definiranju Vaših zahtjeva oko voznog reda vlakova, na raspolaganju su Vam šefovi Regionalnih jedinica HŽPP-a kako slijedi:

RJ Vinkovci, g. Milan Maksimović, mob: 099/7383-225, mail: milan.maksimovic@hzpp.hr
RJ Zagreb, g. Ivan Golub, mob: 098/9805-556, mail: ivan.golub@hzpp.hr
RJ Varaždin, g. Vedran Blažić, mob: 098/982-4151, mail: vedran.blazic@hzpp.hr
RJ Rijeka, g. Željko Tulić, mob: 098/499-853, mail: zeljko.tulic@hzpp.hr
RJ Split, g. Srećko Gluić, mob: 098/242-228, mail: srecko.gluic@hzpp.hr

Navedeni će se sa svojim stručnim timom rado odazvati na sastanak i pružiti Vam svu potrebnu pomoć i dati Vam informacije i obrazloženja u pripremi zahtjeva."

DODANO U 11.10 SATI

"Smatram primjerenim napomenuti da na službenoj internetskoj stranici Grada Požege nisam uspio naći ni dopis iz HŽ PP-a vezan uz dostavu primjedbi, sugestija i prijedloga za vozni red 2019./2020., ni poziv građanima Grada Požege da upute svoje primjedbe, sugestije i prijedloge na taj vozni red. Zbog toga Vam dodatno predlažem da čitatelje Vašega cijenjenoga portala informirate o tome mogu li nadležnoj jedinici lokalne samoprave (ponajprije Gradu Požegi, ali i drugim nadležnim jedinicama lokalne samouprave) uputiti svoje primjedbe, sugestije i prijedloge na navedeni vozni red i, ako mogu, na koji način (tj. kojem nadležnom tijelu se može poslati prijedlog i kako (e-poštom itd.)).

Ovako se stječe utisak da jedinicama lokalne samouprave nije stalo do prikupljanja primjedbi, sugestija i prijedloga putnika - korisnika usluga HŽ PP-a, a što zasigurno neće pozitivno doprinijeti poboljšanju kvalitete usluge željezničkoga prijevoza u Požeštini, odnosno cijeloj županiji", nadovezao se mr.sc. Bojan Kovačić, dipl.ing.

Tagovi: , hrvatske željeznice, vozni red, prijedlozi, požega, požeško slaovnska županija, alojz tomšević

48 SATI NA 034PORTALU

.

Otvoren 7. rukometni kamp „Pali u kamp“ u Pakracu

.

ʺPlatinumʺ s prijateljima i poslovnim partnerima proslavio peti rođendan i 20 godina poslovanja Pojera

.

PRILIKA ZA NEZAPOSLENE- Grad Požega objavio javni poziv za pomoćnike u nastavi

.

Ovaj vikend probna ronjenja na sisačkom korzu

.

Miss PSŽ Mateja Bilješković na priprema za izbor Miss Hrvatske u M. Lošinju

.

7. međunarodni oldtimer susret ʺTrophy Zlatnom dolinom 2019ʺ 31.8.

.

Zbog neprilagođene brzine naletio na vozilo ispred sebe u Požegi

.

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi zgrade Društvenog doma u Filipovcu

GOLF V 1.9 TDI 2oo6.g.

GOLF V 1.9 TDI 2oo6.g.

GOLF V 1.9 TDI 2oo6.g.

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Sutra struje neće biti...

.

Vrijeme uglavnom sunčano, najviša dnevna temperatura od 25 do 33°C

.

Proslava blagdana Gospe Voćinske 21.8.2019.

.

PROFESORI I RODITELJI ZGROŽENI- Na bilježnicama naslikane starlete

.

16. Natjecanje orača PSŽ 24.kolovoza uz glavnu cestu Alilovci - Kaptol

.

Nakon Varge i Opačićke, što je Ronko dobio od Bandića?!

.

Struje danas neće biti .....

.

Hodočasnici pješaci krenuli u voćinsko svetište

.

Policija uhvatila mladiće koji su provalili u sedam teretnih i dva priključna vozila u Požegi

.

U Lipiku nestalo četvero maloljetnika- Katarina, Andrijana, Jovo i Zlatko, jeste li ih vidjeli?

.

Ekskluzivno: Veliki rođendan PLATINUMA uz legendarnu NEDU UKRADEN

.

Danas sunčano i vruće

.

U dvorištu imaju divovsku konoplju od 5,3 metra

.

Hodočasnici primili blagoslov u crkvi sv. Lovre u Požegi te se zaputili prema Stražemanu, a potom u Voćin na Gospu Voćinsku

.

Struje danas neće biti .....

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Jutro nad Požegom