NASLOVNADRUŠTVO
Iz Hrvatskih željeznica mole županiju da sudjeluje u stvaranju novog voznog reda

FOTO: google

Iz Hrvatskih željeznica mole županiju da sudjeluje u stvaranju novog voznog reda

11.2.2019. 18:07 | HŽ IZVOR: PREGLEDA: 1457

28.1.2019. služba Poslova prodaje i marketinga HŽ Putničkoga prijevoza uputila je dopis svim županijama u našoj zemlji s pozivom na prikupljanje primjedbi, sugestija i prijedloga vezanih uz vozni red vlakova. 

"Za razliku od internetskih stranica nekih drugih županija, gradova i općina, na službenim internetskim stranicama Požeško-slavonske županije nismo našali nikakvu obavijest o primljenom dopisu HŽ PP-a. Zbog toga ne znamo namjerava li se Požeško-slavonska županija odazvati upućenom pozivu i, ako da, na koji način. S obzirom da je u proteklim godinama bilo više primjedbi na vozni red vlakova, smatramo da bi bilo primjereno i vrlo korisno omogućiti građanima Požeško-slavonske županije da upute svoje primjedbe, sugestije i prijedloge županiji ili nekoj drugoj jedinici lokalne samouprave. Zbog toga Vam ovim putem predlažemo informiranje Vaših cijenjenih čitatelja o upućenom pozivu HŽ PP-a, kao i stavu nadležnih županijskih službi o njemu (posebno o omogućavanju dostave primjedbi, sugestija i prijedloga)", rekli su nam iz HŽ-a.

"Poštovani Župane,

Vozni red 2018./19. stupio je na snagu 09. prosinca 2018. god., a HŽ Putnički prijevoz d.o.o. dužan je započeti s pripremama za izradu Nacrta novog voznog reda za 2019./20. god.

Stoga Vam se, kao i prethodnih godina obraćamo da nam svojim prijedlozima pomognete pri postavljanju smjernica za Nacrt novog voznog reda 2019./20. kako bismo pružili kvalitetniju prijevoznu uslugu.
HŽ Putnički prijevoz d.o.o. se pružajući uslugu javnog prijevoza putnika nastoj svojom prijevoznom ponudom što više približiti potrebama putnika, te sukladno tome vozni red vlakova i zamjenskih autobusa želimo prilagoditi interesima što većeg broja putnika. U tome nam pomažu prijedlozi svih relevantnih subjekata (od regionalnih i lokalnih samouprava do skupina putnika).

Vozni red nije moguće sagledavati samo na jednoj relaciji jer mnogi vlakovi prometuju kroz dvije ili više županija, a veze i presjedanja se ostvaruju na širem području Republike Hrvatske, tako da promjena voznog reda između određenih kolodvora može dovesti do gubitka veze i drugih poremećaja duž cijele relacije prometa vlaka kao i odvojnim prugama. lz navedenog razloga predlažemo da prikupite primjedbe, prijedloge i sugestije na vozni red vlakova na području Vaše županije od gradova i općina kako naknadno ne bi dolazile primjedbe koje više ne možemo uzeti u razmatranje jer su došle izvan rokova koje nam je postavio Upravitelj infrastrukturom.

U skladu s navedenim, molimo da nam najkasnije do 1. ožujka 2019. na adresu HŽ Putnički prijevoz d.o.o., Zagreb, Strojarska cesta 11, Poslovi Prodaje i marketinga, dostavite primjedbe, na postojeći i prijedloge za novi vozni red, kako bismo iste mogli analizirati prilikom izrade Nacrta novog voznog reda za 2019./20.god.
Želja nam je da unatoč određenim tehničko-tehnološkim i drugim ograničenjima, izradimo vozni red koji će u što je moguće većoj mjeri biti usklađen s Vašim zahtjevima i prilagođen potrebama putnika. Za svu potrebnu stručnu pomoć pri definiranju Vaših zahtjeva oko voznog reda vlakova, na raspolaganju su Vam šefovi Regionalnih jedinica HŽPP-a kako slijedi:

RJ Vinkovci, g. Milan Maksimović, mob: 099/7383-225, mail: milan.maksimovic@hzpp.hr
RJ Zagreb, g. Ivan Golub, mob: 098/9805-556, mail: ivan.golub@hzpp.hr
RJ Varaždin, g. Vedran Blažić, mob: 098/982-4151, mail: vedran.blazic@hzpp.hr
RJ Rijeka, g. Željko Tulić, mob: 098/499-853, mail: zeljko.tulic@hzpp.hr
RJ Split, g. Srećko Gluić, mob: 098/242-228, mail: srecko.gluic@hzpp.hr

Navedeni će se sa svojim stručnim timom rado odazvati na sastanak i pružiti Vam svu potrebnu pomoć i dati Vam informacije i obrazloženja u pripremi zahtjeva."

DODANO U 11.10 SATI

"Smatram primjerenim napomenuti da na službenoj internetskoj stranici Grada Požege nisam uspio naći ni dopis iz HŽ PP-a vezan uz dostavu primjedbi, sugestija i prijedloga za vozni red 2019./2020., ni poziv građanima Grada Požege da upute svoje primjedbe, sugestije i prijedloge na taj vozni red. Zbog toga Vam dodatno predlažem da čitatelje Vašega cijenjenoga portala informirate o tome mogu li nadležnoj jedinici lokalne samoprave (ponajprije Gradu Požegi, ali i drugim nadležnim jedinicama lokalne samouprave) uputiti svoje primjedbe, sugestije i prijedloge na navedeni vozni red i, ako mogu, na koji način (tj. kojem nadležnom tijelu se može poslati prijedlog i kako (e-poštom itd.)).

Ovako se stječe utisak da jedinicama lokalne samouprave nije stalo do prikupljanja primjedbi, sugestija i prijedloga putnika - korisnika usluga HŽ PP-a, a što zasigurno neće pozitivno doprinijeti poboljšanju kvalitete usluge željezničkoga prijevoza u Požeštini, odnosno cijeloj županiji", nadovezao se mr.sc. Bojan Kovačić, dipl.ing.


Tagovi: , hrvatske željeznice, vozni red, prijedlozi, požega, požeško slaovnska županija, alojz tomšević

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Stižu veće kazne za vozače! Evo koliko će se kažnjavati prometni prekršaji

.

Mladu Slavonku Sanju koja se liječi od raka opljačkala ʺnajboljaʺ prijateljica

.

Gojzerice na Bjelolasici: Na vrhu led, u dolini procvali kukurijeci- Dva dana gušta u brdima s dobrom ekipom

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme i dalje iznad prosječno toplo, najviše dnevne temperature od 12 do 16°C

.

Tragedija u Golobrdcima: U ribnjaku pronađen mrtav 64-godišnjak

.

Mara Tomašević: ʺNa DVD-u se nalazi snimka na kojoj mi prijeti da će me ubitiʺ

Stolarska kombinirka HOBI89

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Sportski psiholog Matija Mesić u Požegi održao predavanje ʺSportska psihologija i mentalno zdravljeʺ

.

Preuzmite odgovornost za svoje misli, osjećaje i ponašanje - u tome je kvaka!

.

Hrvatski duhani investirali 6 milijuna kuna u strojne berače za kooperante

.

U ponedjeljak, 25. veljače u Požegi će se održati plenum klubova 1., 2. i 3. ŽNL

.

25-godišnji vozač koji je naletio na pješake u Grabarju imao 3 promila alkohola

.

Policija će u idućem razdoblju posebnu pozornost usmjeriti na nadzor prometovanja vozača traktora i radnih strojeva

.

Bogat program povodom obljetnice početka Domovinskog rata u Pakracu

.

LIDRANO 2019. Smotra učeničkog stvaralaštva u Pakracu

.

Pobratimili se DVD Dobrovac i DVD Stara Jošava

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas sunčano, najviše dnevne temperature od 12 do 16°C

.

Sigurnosna problematika na području PU požeško slavonske za siječanj 2019.

.

Brijaći aparat iz trgovačkog centra u Požegi otuđio je 77-godšnjak s područja Velike

.

Za jučerašnju prometnu na križanju kod Zvečeva kriv pijani vozač (1,87 promila)

.

Poskupjelo gorivo. I to prilično!

FOTONALAZ

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća