Biciklizam je i dalje prepoznatljivost Pakraca

22.07.2013. | Mario Barać
Pregleda: 7540

Da je biciklizam jedna od prepoznatljivosti Pakraca dobro je poznata činjenica koja je potvrđena i ovog vikenda zahvaljujući članovima Biciklističkog kluba „Titan“ koji su u subotu i nedjelju organizirali „Titanski bike vikend“, na kojem je, kroz tri utrke i rekreativnu biciklijadu sudjelovalo oko 380 biciklista.

U subotu je na rasporedu bila deveta ovosezonska utrka Slavonske brdsko - biciklističke lige Scott koja je, u različitim kategorijama vožena na vrlo zahtjevnoj i atraktivnoj stazi na Kalvariji koja jednim dijelom prolazi i kroz samo središte grada, pored Hrvatskog doma, kroz Spahijski podrum s ciljem i startom ispred Osnovne glazbene škole.

Nastupilo je ukupno 50 vozačica i vozača raspoređenih u 7 kategorija, a od pobjednika izdvajamo Marka Ljevara u kategoriji Master A u kojoj se natjecalo 10 vozača. U elite je slavio Bruno Šimčik (Luks Racing Team), među juniorima Matej Batori (BBK Požega), dok je kod žena najbrža bila Dea Pavičić (Luks Racing Team).


U popodnevnim i večernjim satima bikeri su se preselili na pump track poligon gdje je održano vrlo zanimljivo i atraktivno pump track natjecanju na kojem je nastupilo 18 uglavnom lokalnih vozača, a slavio je Josip Nožarić ispred favorita i lanjskog pobjednika Jure Rosića.


Subotnja utrka na stazi Kalvarija bila je uvertira za središnji događaj bike vikenda, XCO utrku za nacionalno prvenstvo Hrvatske na kojoj je sudjelovalo 128 vozačica i vozača iz cijele Hrvatske, raspoređenih u čak 13 kategorija.

Ponovno je među ženama dominirala Dea Pavičić, a od naših vozača medalje su još osvojili srebrni Titani Tomislav Tessari u Master A i Saša Jeftinić u Sport, dok je brončani među juniorima bio Marko Radoš (Luks Racing Team).

Nakon završetka utrke većina sudionika je za stazu na Kalvariji imala samo riječi hvale i zbog same konfiguracije, ali i zbog atraktivnosti, a organizator može biti zadovoljan jer nije bilo težih padova niti ozljeda.

Bike vikend zaključen je tradicionalnom biciklijadom Pakrac – Lipik – Pakrac na kojoj je sudjelovalo oko 190 građana. Najmlađi sudionik bio je 7-godišnji Stjepan Mateš, dok je najstariji bio 67-godišnji Petar Božić.

Pogledajte fotogaleriju iz Pakraca - Titanski bike vikend.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI