Požeška bolnica dobiva hitni prijem, nove sobe, sale i ambulante

Radovi na objedinjenom hitnom prijemu u požeškoj bolnici
(FOTO: Matea Pandžić)

28.06.2013. | Matea Pandžić
Pregleda: 12325

Nakon završetka radova na Općoj županijskoj bolnici Požega, korisnici hitnog prijema će imati uslugu koja omogućava vršenje svih potrebnih pregleda na jednome mjestu. Radovi na Objedinjenom hitnom prijemu još su u tijeku, a prema planu od rujna možemo zaboraviti na "letanje" po bolnici od ambulante do ambulante, dok će privremenim pacijentima biti omogućena soba koja je u sklopu hitnog prijema.






- Obnovom hitnog prijema svi hitni pacijenti moći će dobiti kompletnu uslugu na jednom mjestu. Radove financira Europska banka preko Ministarsva zdravlja, a dijelom se financiraju iz državnog proračuna. Uloženo je 6,5 milijuna kuna, od čega 3 milijuna otpada na građevinsko-obrtničke radove, a 3,5 milijuna za medicinsku opremu - rekao nam je Željko Glavić, ravnatelj OŽB Požega.


- Radi se o kompletnoj jedinici koja će sadržavati stacionarni dio s tri bolesničke sobe za korisnike kojima nije potreban dulji boravak u bolnici od 12 sati, prijamnu ambulantu, kirušku salu, specijalističku ambulantu, gipsaonicu... Hitni prijem će sadržavati svu osnovnu opremu, kao što su rendgen, ultrazvuk, kiruški stol za operaciju, monitori te sva druga dodatna oprema za zbrinjavanje hitnih kardioloških pacijenata – ustvrdio je ravnatelj Glavić.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI