Voćarima predstavljen novi stroj za trešnju

Novi stroj za trešnju voćaka predstavljen je danas u Jakšiću
(FOTO: Josip Marković)

24.06.2013. | Josip Marković
Pregleda: 11346

Kratka prezentacija poljoprivrednih strojeva za trešnju i berbu šljiva, višanja i trešanja u organizaciji Hrvatske poljoprivredne savjetodavne službe Požeško-slavonske županije održana je danas u Jakšiću. Domaćin je bio poljoprivredni savjetnik Ivan Han.

- Specifičnost ovog uređaja je da ima mogućnost prilagodbe na visinu. Brzina rada mu je oko pola minute po stablu. Stroj je hidraulčki pogonjen. Snaga trešnje samog stroja je lako odrediva i veoma je lako rukovanje s njima. Poboljšanje je u tome što se vibracije sa stroja više ne prenose na čovjeka, a deblo drveta ostaje neoštećeno. Cijena osnovnog modela "Tresač Elektronik SP-05" je 131,5 tisuća kuna, a proizveden je u Srbiji - rekao je Zvonko Čorak, predstavnik tvrtke Daniel d.o.o.

Brzina rada ovog stroja je 3-60 sekundi po jednom stablu, što iznosi oko 8 sati po jednom hektaru vočnjaka. Zanimalo nas je što kažu voćari.


- Mislim da bi se trebalo još poraditi na regulaciji visine jer kod većih voćaka može doći do problema ako se uhvati prenisko - rekao nam je voćar Vinko Pavić koji je došao među zainteresiranim poljoprivrednicima na prezentaciju.


- Smatram da je ovaj stroj slabiji u odnosu na postojeću konkurenciju koja je već dulje vrijeme na tržištu, ali u svakom slučaju znatno bi skratilo vrijeme rada u voćnjaku - rekao nam je Mijo Dorić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI