Najavljen bogat program za Ivanjski krijes i cijelo ljeto

Konferencija za medije u gradskoj vijećnici
(FOTO: Aleksandar Grlić)

18.06.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 12617

Ovogodišnji Ivanjski krijes u Požegi u petak će započeti u 18,45 mimohodom Trenkovih pandura i Požeške građanske straže. Predviđen je bogat program s točkama plesnih klubova Ilijane Lončar, Marine Mihelčić, Boa i Twirling kluba. Predstavit će se i KUD-ovi. Tamburaški program počine Požeškim tamburaškim orkestrom, slijede TS Brijest uz Tomislava Pavlovića, a zatim TS Kćeri ravnice. Nakon pozdravnog govora i nastupa Građanske straže u 21:45 Ivanjski krijes će zapaliti Zdravko Klezinger, požeški kulenar. Nakon toga slijedi koncert Tamburaškog sastava Bisernica.

Običaj paljenja ivanjskog krijesa na ljetni solsticij se odvija od 1739. godine na ovim prostorima. Zadovoljstvo mi je najaviti početak programa. Vjerujem da ćemo do kasnih večernjih sati pržiti zanimljiv program svim našim građanima i gostima - kazao je na konferenciji za medije u Gradskoj kući direktor Turističke zajednice Grada Požege Bruno Horvat.

- Ovo je početak jedne suradnje i ubuduće će udruge sjesti za stol i odredit ćemo zajedenički tko je nositelj pojedinih aktivnosti, gdje se nastupa zajedno, gdje su preferencije za nastup posebne. Zbog tradicije i samog sadržaja, smatram da za sve ima mjesta i da svaku manifestaciju u ovom gradu možemo dodatno oplemeniti. Vjerujem da ćemo zajedno napraviti jedan dobar program na razini Turističke zajednice da Požega kroz cijelu godinu ima određene programe - izjavio je gradonačelnik Vedran Neferović.


- Imamo Odbor za priznanja istaknutim građanima i možemo razmisliti da ubuduće na razini tog odbora donosimo odluke, a ove godine smo bili u vremenskoj stisci. Mislim da je gospodin Klezinger jedan od simbola ovog grada i da zaslužuje kao ugledni građanin upali taj krijes. Ubuduće neka to rješava odbor kojega će Gradsko vijeće uskoro imenovati - rekao nam je o izboru palitelja krijesa.


Neferović i Horvat su također najavili ovogodišnje Požeško kulturno ljeto koje započinje u nedjelju koncertom "Pjesmom kroz Hrvatsku" zavičajnog društva "Vila Velebita" i Tamburaškog orkestra Glazbene škole. Ukupno je planirano 18 događanja.

Pripremili smo bogat program, od koncerata, plesa, ljetnog karnevala pa sve do sportskih sadržaja koji će začiniti ljeto. Program je prilagođen svim dobnim skupinama i ukusima te sportskim afinitetima. Nadamo se da će svatko od Požežana i gostiju naći nešto za sebe. Naglasak smo stavili na mlade jer je čak 10 događanja namijenjeno njima - najavio je Horvat.

- Vrijeme je bilo izborno i nismo mogli napraviti veće promjene u programu, ali treba razmisliti da se idućeg ljeta stavi još sadržaja, prvenstveno krajem kolovoza za mlađe i studente. Trebalo bi biti više sadržaja u pješačkoj zoni navečer kada se naši sugrađani vole šetati, da se sa svima zainteresiranima vidi što mogu ponuditi, da Požega živi ljeto i bude grad ispunjen aktivnostima koje možemo financijski popratiti. Mladima nedostaje jedan koncert kvalitetnijih izvođača, o tome treba razmisliti - dodao je Neferović.

Manifestacije će Grad i Turističku zajednicu stajati 45.000 kuna.

- Za Ivanjski krijes je predviđeno 15.000 kuna, a za Požeško kulturno ljeto 10.000 kuna. Turistička zajednica ima u svom proračunu za svaku manifestaciju po 10.000 kuna - obrazložio je Horvat.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI