Vuić razočaran završetkom sezone, ne zna hoće li ostati trener

Slavko Vuić
(FOTO: Mario Barać)

13.06.2013. | Mario Barać
Pregleda: 3444

Nogometni klub „Hajduk“ iz Pakraca ovogodišnju sezonu u 1. županijskoj nogometnoj ligi završio je na 2. mjestu, bodovno izjednačen s prvakom „Požegom“. U pakračkom županijskom prvoligašu ne kriju razočaranje. Posebno nezadovoljan završetkom sezone je trener Slavko Vuić koji je dužnost trenera, kao privremeno rješenje, preuzeo u 8. kolu sredinom listopada prošle godine, da bi na klupi ostao do samoga kraja. Ove sezone je odradio 19 službenih utakmica sa zavidnim učinkom od 15 pobjeda i po dva remija i poraza što na kraju nije bilo dovoljno za željeni naslov.

Prvenstvo izgubljeno u Pavlovcima

- Jednostavno i konkretno rečeno nisam zadovoljan sezonom! Nismo prvi, nismo osvojili naslov, a mogli smo i trebali smo. Ušli smo u prvenstvo sa 9 bodova zaostatka i dobrim radom, igrama i rezultatima smo sve uspjeli nadoknaditi. Preuzeli smo vrh tablice, imali sve u svojim rukama i onda neobjašnjivo izgubili prvenstvo u Pavlovcima gdje smo morali pobijediti i zadržati vrh. Ne želim tražiti alibi, na stranu ozljede i kartoni igrača i neki objektivni razlozi koji su nas poremetili u pohodu na vrh. Mene muči nešto drugo.

Atmosfera u klubu nije bila prava


- Pred kraj se osjetilo da atmosfera u klubu i oko njega nije bila prava jer, ako ideš na prvo mjesto, onda svi moraju biti u euforiji. Čini mi se kao da je svima nedostajalo volje da se osvoji taj naslov. Opet, bez obzira na sve te okolnosti, podbacili smo mi – igrači na terenu i ja kao njihov trener. Razočaran sam i danas mi nije ništa lakše, jako volim ovaj klub, ali ne razmišljam o tome hoću li biti trener i sljedeće sezone. Još ni s kim iz kluba nisam o tome ozbiljno razgovarao. Tko zna u kojem će sastavu biti ekipa, a ako se igrački sastav ospe i igrači raziđu po drugim klubovima, ne vidim se na klupi Hajduka, tvrdi Vuić.


Najbolji napad i najbolja obrana lige

Kakva-takva utjeha nogometašima Hajduka može biti činjenica da su veći dio prvenstva igrali vrlo atraktivan i efikasan nogomet pa su sa 74 postignuta gola u 26 utakmica (prosjek od gotovo 3 gola po utakmici) najefikasnija momčad u ligi, a istovremeno su sa samo 28 primljenih golova imali najbolju obranu. Najefikasniji igrač Hajduka ove sezone bio je mladi Valentino Jirasek s 19 postignutih golova čime je osvojio 3. mjesto na ukupnoj ljestvici strijelaca lige, iza Marinka Miškića iz veličkog NK Papuk i s njim izjednačenog Požežanina Sebastijana Kalnaka. Najbliži Hajdukovac po učinku mu je Goran Barišić koji je ove sezone postigao 11 golova.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI