Podižu se prijave HNS-u: Slavonija pustila utakmicu Olimpiji?

ŠNK Slavonija
(FOTO: ŠNK Slavonija)

31.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 7459

Zadnja požeška utakmica 3. HNL istok između domaćeg Nogometnog kluba Slavonija i gostujuće Olimpije iz Osijeka podigla je dosta prašine ne samo u Požegi nego i u gradovima s klubovima koji se bore za ostanak. Nakon utakmice koja je završila rezultatom 3:4 u korist Olimpije, počele su kružiti priče kako je Slavonija pustila Olimpiji da bi Osječani izborili ostanak. Situacija je kulminirala danas, kada se u redakciju 034portala javio Dinko Terzić, trener Mladosti iz Cernika, kako bi nas obavijestio da je njegov klub podnio prijave protiv Slavonije i Olimpije.

Cernik oštećena strana

- Na osnovu novinarskih članaka iz Večernjeg lista i Sportskih novosti te objava igrača Slavonije na Facebooku, odlučili smo podnijeti prijavu disciplinskom sucu 3. HNL, povjereniku za natjecanje, disciplinskoj komisiji HNS-a i glavnom tajniku, a o svemu smo obavijestili Ministarstvo obrazovanja i sporta te ministra Željka Jovanovića. Smatram da se naša momčad od početka prvenstva pokušava izbaciti iz lige, a ovo što se dogodilo između Slavonije i Olimpije samo je kap koja je prelila čašu. Žao mi je jer imali smo dobre odnose sa Slavonijom, ali moramo ovo učiniti jer smo oštećena strana - rekao je Terzić. NK Mladost će, sada je već praktički sigurno, sljedeće sezone ispasti u niži rang.


Mladost tražila da im Slavonija pusti?

S druge strane, Mitar Obradović, predsjednik Slavonije, tvrdi da se radi o podmetanju i lažima.

- Ne znam ništa ni o kakvom puštanju utakmice. Činjenica je da mi za sedam dana imamo uzvratnu utakmicu finala kupa, a mjesto prvaka u 3. ligi već smo osigurali. Savjetovao sam treneru da protiv Olimpije i Našica priliku da juniorima, a da veći dio sastava čuva za Pleternicu. Rezultat u ove dvije utakmice nam uopće nije bitan, ali nema govora o nekom namjernom puštanju. A taj isti gospodin Terzić, koji nas sada optužuje, prije nekoliko tjedana je tražio trenera Slavonije da mu pustimo utakmicu. Rekao je pred trenerom, njegovim pomoćnikom i još nekoliko osoba, da će igrači imati "ne 11 nego 13-14 igrača protiv sebe" u Cerniku, misleći pritom na suce. Svejedno im nismo pustili, pobijedili smo ih jer mi smo se tada borili za prvaka. I sad je ljut na nas - odgovorio je Obradović.

Dodano u 19,38

Opet nam se javio Dinko Terzić, trener Mladosti, koji reagira na Obradovićevu izjavu.

- To je sve rekla-kazala. Ja nikad nisam tražio da se nama utakmica pusti, istina je samo da sam rekao da neće igrati protiv 11 nego protiv 13-14 igrača, što je i bilo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI