Velički kilometarski stol: Ove godine nitko neće ostati gladan!

14.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 15472

Tradicionalni trodnevni festival u Velikoj "Čuvajmo običaje zavičaja", koji se održava 23. put, po raznolikosti sadržaja i bogatstvu programa ove će godine biti najzanimljiviji dosad. Centralni šator površine 900 četvornih metara garancija je da će se čak i u slučaju kiše veći dio programa održati, a prema najavama broj izlagača i gostujućih društava bit će veći no ikad. Manifestacija je najavljena za 24., 25. i 26. svibnja, a održat će se na prostoru igrališta Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića.

Petak, 24. svibnja

- Ove godine odlučili smo prvenstveno pojačati petak, koji je dosad bio isključivo uvodni dio i zagrijavanje. Ovoga puta dovodimo Crvenu jabuku čiji će koncert u centralnom šatoru na školskom igralištu biti besplatan za sve. Prije Crvene jabuke nastupit će TS Veličke legende, a poslije koncerta glazbu će puštati poznati požeški DJ Topa - najavljuje Tomislav Galić, direktor Ureda Turističke zajednice Općine Velika.


Subota, 25. svibnja

Galić za subotu najavljuje manifestaciju "Najduži stol u Hrvata", koju Veličani organiziraju četvrtu godinu zaredom. Najduži stol bit će najavljen pucnjem iz topa požeške građanske straže i kuburaša iz Pregrade.


- Ove godine planiramo stol dužine 1.000 metara. Već se prijavilo dosta izlagača, uz naše Veličane tu će biti gosti sa specijalitetima iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Prijavili su se ljudi iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine. Zainteresirani se mogu još uvijek prijaviti kod nas u veličkoj Turističkoj zajednici, prijave primamo do 20. svibnja - rekao je Galić, koji ističe kako ove godine nitko neće ostati gladan.

- Lani smo imali problem jer je hrana nestala u vrlo kratkom roku. Ovoga puta Općina je organizirala pečenje vola i pripremu čobanca, tako da će uz specijalitete iz cijele Hrvatske i šire, biti i to. Za cijenu od 20 kuna na ulazu posjetitelji će moći kušati sve izloženo na "Najdužem stolu". Očekujemo 200-tinjak izlagača.

Nakon hrane uslijedit će vatromet u 21:15, a potom koncert tamburaških sastava Zlatni vez i Zlatna dolina.

Nedjelja, 26. svibnja

U nedjelju će se održati standardna smotra kulturno-umjetničkih društava "Čuvajmo običaje zavičaja". Prethodit će joj sveta misa u veličkoj crkvi u 11 sati. Za 16 sati najavljena je povorka KUD-ova koja će krenuti od Vatrogasnog doma i ići će do školskog igrališta, gdje će u 17,30 započeti nastupi. Ove godine će nastupiti ukupno 14 društava među kojima su četiri iz inozemstva.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI