Projekt od 1,2 mil. eura: Očekuju 125 novih radnih mjesta

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić u Kutjevu
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

06.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9925

"Mislim da je ovo veliki događaj za Kutjevo. Prepoznali smo vaš projekt jer pokazujete put pametne specijalizacije, vi ste se opredijelili za razvoj vinarstva, voćarstva i pčelarstva, a upravo takvu pametnu specijalizaciju Europska unija propagira kao svoj cilj", rekao je Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i EU fondova te potpredsjednik Hrvatske vlade na današnjem otvaranju treće i konačne faze radova na kutjevačkoj poduzetničkoj zoni "Kamenjača".

Kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić istaknuo je kako će po završetku ove faze poduzetnička zona koja već ima 9 aktivnih poduzetnika i oko 120 zaposlenih biti potpuno opremljena svom potrebnom infrastrukturom.




- Interes gospodarstvenika raste pa su svoj dolazak i izgradnju novih gospodarskih objekata najavili još mnogi. Tijekom idućih godinu do godinu i pol dana očekujemo 110 do 125 novih radnih mjesta, što je velika stvar za Kutjevo - dodaje Nikolić zahvalivši se ljudima u Ministarstvu gospodarstva kao i Ministarstvu regionalnog razvoja što su prepoznali njihov projekt i ponudili stručnu pomoć. Projekt opremanja poduzetničke zone vrijedan je 1,2 milijuna eura i financiran je iz EU fondova.


Gradonačelnik je naglasio kako se radi o najvećem projektu otkad je Kutjevo zasebna jedinica lokalne samouprave, ali dodaje kako u budućnosti planiraju neke još veće.

 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI