Nagrade proizvođačima iz Vel. Banovca, Ploština i D. Obriježi

Nagrađeni proizvođači konjske salame u Ploštinama
(FOTO: Pakrački list)

06.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 3697

Proizvođači talijanske konjske salame, njih 42 s pakračko-lipičkog područja, sudjelovali su sa svojim proizvodima na ocjenjivanju u Ploštinama kod Pakraca. Ocjenjivački sud na čelu s Veljkom Barbijerijem, književnikom i kulinarskim stručnjakom te ujedno počasnim građaninom Pakraca nagradio je najbolje u tri kategorije.

Među manjim proizvođačima najbolju konjsku salamu ove godine imao je Marko Demartini iz Velikog Banovca, drugo mjesto osvojio je njegov sumještanin Petar Sabo, a treći je Boro Arland iz Ploština. Među srednjima prvi je Marijan Arland iz Ploština, drugi Ernest Sabo iz Donje Obriježi, a treći njegov sumještanin Petar Ivanović. Među velikim proizvođačima pobijedila je Marija Savi iz Donje Obriježi, drugi je Ivan Savi iz Filipovca, a treći Bruno Bruneta iz Ploština.

U sklopu ocjenjivanja predavanja su održali profesori s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Antun Bruneta, predsjednik Udruge proizvođača talijanske konjske salame "Izvorno Ploštine" kazao je kako trenutačno rade na brendiranju kako bi proizvođači s našeg područja ulaskom Hrvatske u Europsku uniju mogli plasirati svoje proizvode na europsko tržište.



Foto: Pakrački list




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI