Bolje od školskih klupa: Natjecali se i igrali stare igre

Učenici su bili oduševljeni današnjim programom
(FOTO: Domagoj Katić)

26.04.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 7971

Pravi način za proslaviti Međunarodni dan sporta je osloboditi klince nastave i organizirati različita sportska natjecanja. Upravo su to učinili u Osnovnoj školi Mladost u Jakšiću gdje su okupili oko 390 učenika sa svih područnih škola jakšićkog područja.

Učenici su bili oduševljeni ovim projektom, što i ne čudi jer su svi složni kako više vole ovakve dane gdje se druže, natječu i upoznavaju nego sjedenje u školskim klupama. Sunčan dan im je sigurno dao dodatnu motivaciju za pobjede, ali i oni koji nisu prvaci nisu razočarano otišli, već su hrabro ostali bodriti svoje prijatelje u drugim sportovima.

Kristinka Vrban je učenica 5. razreda i pobjednica u staroj dječjoj igri gdje jedna osoba nosi drugu na leđima. - Bilo je otprilike 8 parova i nije mi bilo naporno iako sam ja bila ta koja je nosila. Zasluženo smo pobijedili i moram reći da mi je stvarno super - kaže Kristinka koja bi voljela više ovakvih dana.


- Nisam se natjecala ni u čemu, ali sam navijala za svoj razred koji je pobijedio u rukometu. Bilo je jako napeto, kao i kad sam navijala za dečke iz razreda koji su se natjecali u povlačenju užeta - kaže Melanija Đenđeš, učenica 8. razreda. Njezina prijateljica Marija Jušić kaže kako se natječe u rukometu, da je njezina ekipa pobijedila prvu utakmicu te da očekuje 1. mjesto.




- Stvarno se super zabavljamo i potrebno je češće ovako nešto organizirati - složne su Marija i Melanija.

Silvija Kovačić je učenica sedmog razreda koja se također natjecala u rukometu, ali s manjim uspjehom nego Marija. - Izgubili smo u prvoj utakmici i bila sam pomalo tužna, ali svejedno ostajem do kraja navijati za prijatelje - kaže Silvija.



Ravnatelj OŠ Mladost Boško Obradović kaže kako je program podijeljen u 3 dijela. Prvi je prezentacijski gdje su predstavljeni razni sportovi, drugi je natjecanje u starim sportovima, a treći dio je obuhvatio ekipne sportove.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI