Bolje od školskih klupa: Natjecali se i igrali stare igre

Učenici su bili oduševljeni današnjim programom
(FOTO: Domagoj Katić)

26.04.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 7733

Pravi način za proslaviti Međunarodni dan sporta je osloboditi klince nastave i organizirati različita sportska natjecanja. Upravo su to učinili u Osnovnoj školi Mladost u Jakšiću gdje su okupili oko 390 učenika sa svih područnih škola jakšićkog područja.

Učenici su bili oduševljeni ovim projektom, što i ne čudi jer su svi složni kako više vole ovakve dane gdje se druže, natječu i upoznavaju nego sjedenje u školskim klupama. Sunčan dan im je sigurno dao dodatnu motivaciju za pobjede, ali i oni koji nisu prvaci nisu razočarano otišli, već su hrabro ostali bodriti svoje prijatelje u drugim sportovima.

Kristinka Vrban je učenica 5. razreda i pobjednica u staroj dječjoj igri gdje jedna osoba nosi drugu na leđima. - Bilo je otprilike 8 parova i nije mi bilo naporno iako sam ja bila ta koja je nosila. Zasluženo smo pobijedili i moram reći da mi je stvarno super - kaže Kristinka koja bi voljela više ovakvih dana.


- Nisam se natjecala ni u čemu, ali sam navijala za svoj razred koji je pobijedio u rukometu. Bilo je jako napeto, kao i kad sam navijala za dečke iz razreda koji su se natjecali u povlačenju užeta - kaže Melanija Đenđeš, učenica 8. razreda. Njezina prijateljica Marija Jušić kaže kako se natječe u rukometu, da je njezina ekipa pobijedila prvu utakmicu te da očekuje 1. mjesto.




- Stvarno se super zabavljamo i potrebno je češće ovako nešto organizirati - složne su Marija i Melanija.

Silvija Kovačić je učenica sedmog razreda koja se također natjecala u rukometu, ali s manjim uspjehom nego Marija. - Izgubili smo u prvoj utakmici i bila sam pomalo tužna, ali svejedno ostajem do kraja navijati za prijatelje - kaže Silvija.



Ravnatelj OŠ Mladost Boško Obradović kaže kako je program podijeljen u 3 dijela. Prvi je prezentacijski gdje su predstavljeni razni sportovi, drugi je natjecanje u starim sportovima, a treći dio je obuhvatio ekipne sportove.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI