Kreativna i nadarena: Nina (7) glumi kad jede, igra se i uči

Učiteljica Sanja Delač i Nina Babojelić
(FOTO: Mario Barać)

25.04.2013. | Mario Barać
Pregleda: 9345

Zvijezda „Noći knjige“ u lipičkoj gradskoj knjižnici bez sumnje je bila mlada i vrlo talentirana glumica Nina Babojelić, učenica 2. razreda Osnovne škole „Braća Radić“ iz Pakraca koja se okupljenima predstavila s dva scenska nastupa – monologa.

Nakon „Miša u knjižnici“, vedra i razigrana Nina je oduševila i izvedbom monologa „Pipi ne može u školu“ i zasluženo pobrala aplauz simpatije.

Glumica ili manekenka


- Najbolji film mi je „Pirati s Kariba“, a najdraža glumica Keira Knightly i naravno Johnny Deep. Kada maštam o tome što želim biti u budućnosti, znam da želim biti glumica jer mi se gluma najviše sviđa i u njoj najviše uživam, a ako ne glumica, onda manekenka, pojasnila je Nina.


Njezin talent je već u prvom razredu prepoznala učiteljica Sanja Delač koja je priprema za scenske nastupe.

- Monolozi su najteži scenski prikaz, a Nina ih savladava vrlo lako, bez prevelikih problema. Zanimljivo je da smo monolog „Miš u knjižnici“ pripremale još u prvom razredu kada u gradivu nije bilo još u potpunosti usvojeno čitanje, dok je s „Pipi“ bilo puno lakše, iako je to zahtjevniji komad. Nina je vrlo kreativna i maštovita djevojčica koja se sjajno izražava. Jako je talentirana, ambiciozna i uporna, već polako i improvizira u nastupima i dodaje im nešto svoje, a primjećujem i da je sve opuštenija pa samim time i više uživa, rekla je učiteljica Delač.



Primijetio ju je redatelj Mario Kovač

Nina je s „Mišem u knjižnici“ lani osvojila prvo mjesto na županijskom Lidranu i nastupila na državnoj smotri u Šibeniku, kao najmlađa sudionica. I ove godine je s „Pipi ne može u školu“, na županijskom Lidranu osvojila prvo mjesto, ali, zbog smanjenja budžeta, niži razredi nisu mogli nastupiti na državnoj smotri. Njezine nastupe primijetio je i Mario Kovač, poznati redatelj.

– Rekao je da će je zapamtiti i kada odraste i postane glumica, s ponosom će govoriti kako je Ninu poznavao još kao malu, talentiranu glumicu. U svakom slučaju, savjetovao je da se drži glume, pojašnjava učiteljica Delač.

Nina glumi i u dječjoj glumačkoj sekciji KPD „Sloga“ u grupi što je, kako sama kaže, i zanimljivije, ali i lakše.

– Sada pripremamo novu predstavu „Vuk i sedam kozlića“, a ja glumim dobrog duha, dodaje Nina koja, uz glumu, obožava i ples.

- U glumi me najviše veseli što mogu biti što god poželim, a veselim se i putovanjima, nastupima i upoznavanju novih prijateljica i prijatelja, dodaje.



Mama Danijela: Nina ne prestaje glumiti

Bezrezervnu podršku Nina ima i od svojih roditelja, Željka i Danijele, a mama tvrdi kako Nina nikada ne prestaje glumiti.

– Ona glumi čim se probudi, kada jede, kada se igra, pa čak i kada uči. Kada čita novine, čita ih na dramatičan način i u sve što radi unosi literarnu notu. To često nije lako i zna biti naporno, ona neprestano priča, ali ona jednostavno ne može drukčije, pojašnjava mama Danijela.

Tvrdi da Nina voli učiti, da je vrlo živo dijete, a glavnu riječ vodi i na obiteljskim okupljanjima gdje drži govore, pa čak i zdravice.

– Sada je u fazi snimanja mobitelom pa snima razne intervjue i sve više joj se sviđa posao tv voditeljice.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI