Cesarik u sukobu interesa: Sankcioniran sa 7.000 kuna

Marijan Cesarik
(FOTO: PIXSELL)

18.04.2013. | PolitikaPlus/M.N.
Pregleda: 10371

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je danas odluku kojom se utvrđuje da je zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik prekršio odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa te mu izreklo sankciju obustave dijela neto plaće u visini od 7.000 kuna na rok od sedam mjeseci u jednakim mjesečnim ratama i dalo rok od 30 dana za razrješenje situacije sukoba interesa, piše portal PolitikaPlus.

Bivši požeški gradonačelnik, a sadašnji doministar zdravlja i jedan od najistaknutijih požeških SDP-ovaca istodobno obnaša dužnosti zamjenika ministra zdravlja i predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te predsjednika upravnih vijeća Kliničkog bolničkog centra Sestara milosrdnica i Kliničke bolnice Split, kao i dužnost predsjednika Upravnog vijeća Veleučilišta u Požegi. Prema Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, obnašanje ovih funkcija predstavlja kršenje odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa, navodi PolitikaPlus.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI