Ponuda poslova nikakva, plaća uglavnom premala

Oglasna ploča student servisa
(FOTO: Marina Kvolik)

26.03.2013. | Marina Kvolik
Pregleda: 16219

Studentski život nije lagan i svaka kuna u džepu uvijek dobro dođe. Uz roditeljsku potporu i stipendije, studentima je na raspolaganju i rad preko servisa Studentskog centra, potpisivanjem studentskog ugovora s poslodavcem. Zanimalo nas je koliko često studenti Veleučilišta u Požegi rade preko student-servisa. Iznenadili smo se količinom negativnih odgovora.

Nikakav izbor

Studentice Ruža Grgić i Helena Štimac tvrde kako nikad nisu koristile usluge studentskog servisa. - Mala je satnica, a i ponuda posla je katastrofalna - govori Ruža.





Stjepan Adžić slaže se s Ružom i Helenom te potvrđuje kako nema nikakav izbor poslova. - Radio sam u Zvečevu i Kauflandu, ali vrlo kratko. Djevojke imaju veću mogućnost zapošljavanja, kao npr. u Kauflandu gdje će prije njih zaposliti jer na blagajnama trebaju djevojke - rekao je Stjepan.

- U Požegi nema nikakav izbor. Radio sam u Zvečevu i na moru kao konobar. Konobarenje je bilo dobro plaćeno, a u Zvečevu znatno slabije - rekao nam je Renato Mautner.

Ravnateljice opet nema

Da je izbor posla za studente u Požegi minimalan potvrđuju i oglasi koji se nalaze na oglasnoj ploči ispred studentskog centra gdje nismo zatekli nijedan noviji oglas već sve starije, pa čak i iz studenog prošle godine. Među ponuđenim poslovima traže se hostese, studenti za provođenje anketa i konobarice. Zašto je situacija takva i što radi Studentski centar da pomogne studentima pokušali smo doznati kod ravnateljice požeškog SC-a Marice Šutalo Maksimović, no ona cijeli tjedan nije ovdje, rekli su nam u SC-u.



Sam si našao posao

Ipak, upornost i trud prilikom traženja bilo kakvog posla se ponekad i isplati, što potvrđuje student Željko Klarić koji si je sam pronašao posao u Obiteljskom centru Požeško-slavonske županije.

- Išao sam pitati i posrećilo mi se, a ponude na oglasnoj ploči su nikakve. Ovo mi je prvi posao preko ugovora - ističe Željko.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI