Za smrt bake doznao preko Facebooka

Centar za socijalnu skrb Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

06.03.2013. | M. Barać/M. Nakić
Pregleda: 11092

Renato Dejanović već godinama, kako kaže, muči muku s pakračkim Centrom za socijalnu skrb, da bi situacija kulminirala prošlog tjedna, kada je za smrt svoje bake saznao preko društvene mreže Facebook. Njegova baka je bolovala od Alzheimerove bolesti i liječila se u bolnici u Popovači, a za nju je bio nadležan, prema njegovim riječima, Centar za socijalnu skrb.

- Listajući po "fejsu" poslije posla, dobio sam poruku od prijateljice u kojoj mi je bila iskazana sućut i koja me jako potresla, budući da nisam ništa znao niti bio obaviješten da mi je baka preminula. Provjerio sam informaciju i saznao da su određeni ljudi obaviješteni i da su bili na sahrani, a meni nitko nije javio, ni iz Centra, ni iz Popovače - prepričao nam je Dejanović koji je prošle godine preselio iz Pakraca u Pulu zbog posla.

Dubravka Šebić Stoček, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pakrac nije nam mogla ništa reći o ovom slučaju.


- Ja više volim razgovarati sa strankama. Pozivam gospodina da se nama obrati, nemam informaciju da je ikad nazvao Centar ili mene osobno, mi smo tu svaki dan i naša vrata su mu otvorena - odgovorila je.


Renato nam je prepričao svoju dugačku priču o prošlosti koju ima s Centrom za socijalnu skrb i ravnateljicom. Tvrdi da mu nisu htjeli pomoći kada je morao ostaviti školu i brinuti se za bolesnu majku, baku i ujaka. Na koncu on se morao odseliti u Pulu jer je ostao bez ikakvih prihoda, a Centar ga je konstantno provjeravao i upozoravao kako je njegova dužnost da se brine za bolesnu rodbinu. Potpuno je razočaran njihovim odnosom i tvrdi da je imao pravo biti obaviješten o smrti njegove bake. Boji se da mu se ista stvar može dogoditi i s majkom.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI