Tek nekolicina se usudila raširiti transparente (foto)

Prosvjed ispred zgrade suda
(FOTO: Aleksandar Grlić)

01.03.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 14234

Prosvjed koji su Anonymous Požega najavili preko interneta u sklopu istovjetnih događanja diljem Hrvatske prošao je mirno. U pješačkoj zoni ispred zgrade Općinskog suda okupilo se 30-ak građana, ali veći dio njih nije došao prosvjedovati nego su bili u poslijepodnevnoj šetnji, to su oni koji su došli promatrati i komentirati. Policija je samo pratila situaciju bez uplitanja iako javno okupljanje nije bio prijavljeno, što su nam potvrdili u PU požeško-slavonskoj.






Nekolicina hrabrih donijela je i raširila transparente s parolama. Na njima je pisalo: "Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost", "Predsjedniče, vi imate ZAMP, a građani ovrhe" i sl.






Građani su došli iskazati svoje nezadovoljstvo prilikama u zemlji, mlade brine što ne mogu naći posao, razočarani su nepotizmom i pasivnosti društva. Većina nije htjela dati nikakvu izjavu, već su samo pasivno podržali prosvjed. Na kraju je sve prošlo bez ekscesa, a neki su bili ohrabreni i ovakvim odazivom Požežana pa planiraju nove prosvjede.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI