Povratak otpisanih: Špančić ide u utrku za gradonačelnika Pakraca?

Damir Špančić
(FOTO: Mario Barać)

21.02.2013. | Mario Barać
Pregleda: 10601

Predizborna utrka za mjesto prvog čovjeka Pakraca, koja je već započela, mogla bi itekako dobiti na zanimljivosti jer će se, prema neslužbenim, ali dobro upućenim izvorima, u utrku za gradonačelnika uključiti i bivši gradonačelnik, HDZ-ovac Damir Špančić.

Lista „Volim Pakrac“

Špančić će se, prema također neslužbenim informacijama, za mjesto gradonačelnika boriti kao nezavisni kandidat, njegov zamjenik bi trebao biti Gojko Brzica, a spominje se i lista za Gradsko vijeće „Volim Pakrac“.


Nekadašnji gradonačelnik Pakraca ipak nije želio davati nikakve službene izjave. – O tome ću se izjasniti i javnost informirati kada procijenim da je za to došlo vrijeme, odgovorio je kratko na upit je li točno da će se kandidirati.

Gradonačelnik 9 godina



Špančića već dugo nema u lokalnoj politici iako je na mjestu gradonačelnika bio dva i pol mandata, od 1995. do 2004. godine, sveukupno 9 godina. Potom je dvije godine bio saborski zastupnik, dva puta je bio na dužnosti državnog tajnika i to u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture (dok je ministar bio Božidar Kalmeta) i u Ministarstvu gospodarstva (dok je ministar bio Branko Vukelić). Četiri godine je bio i savjetnik ministra Petra Čobankovića i Božidara Pankretića u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Ako se nagađanja oko Špančićevog kandidiranja za gradonačelnika pokažu istinitima, zanimljiva će biti i njegova stranačka sudbina jer je dugogodišnji član i jedan od utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice u Pakracu.

I dalje privržen HDZ-u

Dobar poznavatelj lokalnih političkih prilika i Špančićev suradnik s kojim smo razgovarali na tu temu, a koji je želio ostati anoniman, tvrdi da je Damir Špančić i dalje privržen HDZ-u, da je za njega to jedina politička stranka i opcija, ali je vrlo nezadovoljan položajem u koji je doveden Pakrac i općim stanjem u gradu. Stoga je logično da se želi ponovno angažirati u lokalnu politiku, a nije tajna da su već godinama narušeni njegovi odnosi s nasljednikom i aktualnim gradonačelnikom Davorom Huškom.

S obzirom da je i dalje član HDZ-a, za očekivati je da će o njegovoj stranačkoj sudbini vrlo skoro odlučivati Gradski odbor ove stranke. Ukoliko se kandidira kao nezavisni kandidat, jedna od realnih opcija je da bude izbačen iz stranke.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI