Studenti na VUP-u sve manje vjeruju da će naći posao u struci

Veleučilište u Požegi
(FOTO: Marina Kvolik)

21.02.2013. | Marina Kvolik
Pregleda: 10046

Nedostatak financija za nastavak školovanja i pronalazak posla u struci nakon  završenog fakulteta samo su neki od problema s kojima se susreću mnogi mladi ljudi. Zanimalo nas je stoga što planiraju studenti Veleučilišta u Požegi nakon što završe planirani faks, gdje se vide za 5 ili 10 godina.

Sanja Opačak, studentica treće godine trgovine i Ivana Lukić, studentica treće godine računovodstva iz Slavonskog Broda imaju slične planove. Obje bi voljele pronaći si posao u struci, ali slažu se kako je s obzirom na teška vremena teško naći posao. Djevojke ne planiraju nastaviti školovanje jer kažu da je to u potpunosti nemoguće zbog financijske situacije, odnosno zbog visokih cijena školarina.

– Mogu reći kako sam zadovoljna odabirom svog zanimanja i fakultetom jer bolje da idem na neki fakultet nego da sam kod kuće – rekla je Ivana.


Maja Sičić, studentica trgovinskog poslovanja zadovoljna je izborom svoga zanimanja i voljela bi naći si posao u struci, ali ne planira nastavak školovanja već planira otići van države i ondje pronaći bolju priliku.


- Pa nemam zasad nekih planova, prvenstveno želim završiti fakultet i zatim ću si probati naći posao, u što ne vjerujem. Nastavak studiranja možda jednog dana, ali zasad je to luksuz koji mi moji ne mogu priuštiti – rekla nam je Kristina Nađ, studentica druge godine upravnog studija.

Ante Valentić, student treće godine upravnog studija, jedan je od rijetkih studenata koji uz fakultet radi kako bi si omogućio nastavak školovanja. Planira upisati još dvije godine u Osijeku za koje mora izdvojiti poveliku novčanu svotu jer, kako nam kaže, jedna godina stoji čak 16.000 kuna. Ante bi volio raditi posao u struci, ali ako mu se ukaže neka druga prilika i bolji posao odmah bi prihvatio dok se Krešimir Stanić, student prve godine trgovine drži svoje struke i ne želi tražiti drugi posao.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI