Želim stvoriti nešto savršeno, zasad mi ne uspijeva (video)

Ivan Ivanković - Ićo
(FOTO: Mario Nakić)

17.02.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 15854

Možda najperspektivnija mlada nada požeške urbane scene dolazi iz Trenkova. Ivan Ivanković, 17-godišnji učenik 3. razreda Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi, poznatiji po nadimku Ićo, prilično je samozatajan mladić, ali pokazalo se, puno radi, piše pjesme i snima.

Njegova pjesma "9,99" doživjela je svoje vizualno izdanje, odnosno videospot koji je objavljen na Youtubeu. Iako amaterski izrađen s budžetom od nula kuna, video je ispao zanimljivo te skuplja same riječi pohvale.




* Kako si krenuo s glazbom?


- Prije 5 godina sam počeo slušati hip-hop. Kao i mnogi drugi, počeo sam s Eminemom, ali onda sam se zainteresirao za sve podžanrove tog glazbenog pravca. Danas slušam najviše hardcore rap, underground glazbu. Prije dvije godine sam počeo pisati svoje prve rap pjesme, bilo je to tada prvenstveno radi vježbe. Nedavno sam dovršio demoalbum "Antiteatar" s kojeg je i ova pjesma za koju smo snimili spot.

* Otkud ideja za video?

- Leon, moj prijatelj koji živi u Babinom viru rekao mi je da ima kameru. Ponijeli smo je u trgovački centar i zezali se. Kada smo vidjeli da ima dobrih scena, odlučili smo ih spojiti u spot i snimiti kadrove koji su nedostajali. Na kraju je sve napravljeno na prijateljskoj bazi. Pjesme snimam u studiju kod prijatelja, video sam snimio s prijateljima, ništa nisam morao platiti.

* O čemu govoriš u pjesmama?

- Najviše o stvarima koje me smetaju u društvu, a koje rijetko tko zapaža. Trudim se kritizirati na drukčiji način, uglavnom sarkastično. Želim pisati o stvarima o kojima drugi ne pišu, tražim nove teme i težim savršenstvu. Nikako da mi to pođe za rukom, uvijek nešto nedostaje. Nadam se da ću jednom snimiti pjesmu kojom ću biti u potpunosti zadovoljan.

* Što te inspiriralo za pjesmu "9,99"?

- Zanimljivo je kako marketing zapravo upravlja ljudima. Shvatio sam da kupujemo mnoge stvari koje nam u stvari ne trebaju. I zapravo često gubimo novac.

* Hoćeš li se ikad profesionalno baviti glazbom?

- Volio bih jednom živjeti od hip-hopa, ali bojim se da je to kod nas nemoguće. Ljudi su puni predrasuda. Kada im spomenete hip-hop, svi odmah pomisle na psovanje u pjesmama i takve stvari. A ja se, recimo, trudim da ne psujem. Ili, ako već koristim neku psovku, onda je upotrijebim na pametan način. Ponekad je jako teško predočiti ljudima što osjećaš, a da oni to ne shvate pogrešno.

LINK Demoalbum "Antiteatar" možete besplatno skinuti ovdje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI