Još nisu otkrili razbojnike iz Badljevine: Je li itko osumnjičen?

Petar Martinović prepričao nam je što mu se nedavno dogodilo
(FOTO: Mario Barać)

31.01.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 5588

Više od mjesec dana prošlo je od razbojstva u Badljevini kod Pakraca. Podsjetimo, četvorica nepoznatih mladića ušla su 87-godišnjem Petru Martinoviću u kuću, tjelesno su ga svladali i opljačkali. To je najteže kazneno djelo počinjeno na području naše županije zadnjih mjeseci, a policija još uvijek nije otkrila počinitelje. Je li itko ispitan i osumnjičen nismo mogli saznati.

Tri dana im trebalo da odgovore kako spis nije kod njih

Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske uputila nas je na Državno odvjetništvo u Bjelovaru, u čijoj je nadležnosti ovaj slučaj. O ažurnosti i radu Državnog odvjetništa dovoljno govori činjenica da danima nije bilo moguće doći do nadležne osobe. Živko Slijepčević, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru prvo nam je rekao da pošaljemo pismeni upit. Kada smo to učinili, tri dana su trebala proći da bi odgovorio kako se spis ipak ne nalazi kod njih nego u Općinskom državnom odvjetništvu u istom gradu. Ondje su nas pak upućivali s telefona na telefon, svatko koga smo nazvali rekao je da nazovemo nekoga drugoga.


Općinska državna odvjetnica: "Bolje da o tome ne pišete"


Napokon se javila osoba koja je potvrdila da je spis kod nje. Općinska državna odvjetnica Mirjana Vukorepa, ali ni ona nije znala puno.

- Mogu vam reći samo da u ovoj fazi policija provodi izvide. Ne mogu vam reći koliko je razgovora obavljeno i je li itko osumnjičen. Bilo bi bolje da ne pišete ništa o tome, u interesu istrage - kazala je Vukorepa.

Možda jednostavno ne stignu

Dok nadležni ne žele da se piše o neriješenim teškim kaznenim djelima, počinitelji nerijetko prolaze nekažnjeno. Tako ni oružano razbojstvo u Požegi počinjeno prije više od godinu dana još uvijek nije riješeno. Možda se policija i DORH jednostavno ne stignu baviti takvim stvarima, jer su prezaokupljeni važnijim poslovima, kao na primjer istragom statusa na Facebooku?



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI