Bolnička će dijelom biti jednosmjerna i s više parkirališta

Bolnička ulica u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

28.01.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 10589

Stručna služba Grada Pakraca izradila je prema inicijativi poduzetnika prijedlog nove regulacije prometa u centru grada, konkretno u Bolničkoj ulici i njezinim prilazima.

Prijedlog, koji će ići na glasovanje Gradskom vijeću, kaže da bi Bolnička bila jednim dijelom jednosmjerna - od Trga dr. Franje Tuđmana do spoja s Prolazom baruna Trenka. Dozvoljeni smjer kretanja bio bi od centra grada prema bolnici. Nakon spoja s Prolazom baruna Trenka zadržava se postojeća regulacija prometa u oba smjera.


Karta: Pakrac.hr


Još jedna novost bila bi da se iz Ulice Matije Gupca, dakle iz smjera Prekopakre, više neće moći direktno ići u Prilaz na Mali most, nego će svi morati ići na semafore.


- Na taj će način poduzetnici dobiti prostor za novo parkiralište s više mjesta, koje bi išlo duž Bolničke ulice s lijeve strane, dok će na postojećem parkiralištu moći proširiti svoje terase. Uz to će imati više prostora za dostavu - rekla je Marija Čar iz Grada Pakraca.

Novom regulacijom prometa, međutim, nije predviđeno uklanjanje stupića na koje su se neki obrtnici nedavno žalili i 034portalu. Prema riječima Marije Čar, ti su stupići postavljeni jer oni tamo moraju stajati po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, pa će ostati i ako se promijeni regulacija.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI