Gradsko kazalište: Matula nasmijao požešku publiku

Predstava Postdiplomsko obrazovanje
(FOTO: Domagoj Katić)

18.01.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 3958

"Ja ne razumijem žene", zaključak je Vilija Matule nakon kratkog osvrta na žene u predstavi Postdiplomsko obrazovanje. "Ujutro u 6 se probudi i već kuha kao luda, kažem joj da nije potrebno, da mi muškarci možemo nešto i sami napraviti, a sve što dobijem je odgovor: Daj se makni! OK, ponudim joj usluge usisavanja, ona kaže: Pa jučer sam usisala! U redu, nisam ja rekao da je prljavo, savršeno je čisto. Nakon toga joj kažem pa dobro, što treba napraviti u kući, a ona s ozbiljnim pogledom kaže: SVE!" - elaborirao je sinoć Matula.

Unatoč ovom osvrtu na bračni suživot, ova monodrama je pretežno ironični osvrt na situaciju u državi s uputama kako se ponašati u mafijaškim krugovima, a temelji se na subverzivnim materijalima Siniše Labrovića. Kroz cijelu priču je provlačio svog prijatelja Jožu Horvatića, državnog odvjetnika i Flaksija, vještog "poduzetnika" iz Zagreba koji nudi potpunu uslugu za svoje posjetitelje. Flaksi je novopečeni vlasnik ugostiteljskog objekta preko puta kojega je otvorio kladionicu, a za svaki slučaj i kreditni ured s "najpovoljnijim kamatama" te naknadno i zalagaonicu zlata.







Joža se od djetinjstva boji Flaksija, što ovaj u potpunosti iskorištava kroz razne prijetnje uključujući čak i Jožinog sina. Nije tu bilo velike znanosti, samo čista realnost prepričana na ironičan način. Slobodno se može reći da je Matula u svojoj namjeri uspio jer publika u punom požeškom kazalištu nije skidala osmijeh s lica te je u potpunosti pokazao kako nije potrebno izmišljati toplu vodu na kazališnim daskama nego samo reći stvari onakve kakve jesu.





- Bio sam nekoliko puta s barunom Munchousenom krajem 90-ih, ali je ovo 1. put s ovom predstavom. Publika je lijepo reagirala te je bilo i smijeha, a mislim da su se neki čak i pronašli - rekao je Matula nakon predstave.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI