Čuvajte račune: Ugostitelji pronašli način da prevare fiskalizaciju?

Dva računa otkucana u drugo vrijeme
(FOTO: Domagoj Katić)

08.01.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 17288

Iako se možda na prvi pogled može pomisliti kako prevara na fiskalnim blagajnama nije moguća, ekipa 034portala se danas na terenu uvjerila kako ipak postoji i ta mogućnost. Logičnim se čini kako dvije osobe koje uđu u kafić i zajedno konzumiraju piće dobiju jedan račun s dvije stavke, međutim u praksi se događa drukčije.

U jednom požeškom kafiću smo u 11:47 sati dobili dva računa od kojih je jedan očito već nekome bio naplaćen jer je otkucan u 11:12, dok je vrijeme na drugom računu 11:48 sati!




Kako doznajemo, pojava izdavanja dva ili više računa se ponavlja i u drugim ugostiteljskim objektima. Gosti trebaju sačuvati svoje račune kako bi zaštitili sebe od mogućih kazni porezne inspekcije te spriječili moguće malverzacije ugostitelja.


Pitanje o malverzacijama na fiskalnim blagajnama smo postavili u požeškoj Poreznoj upravi gdje su nas, nakon prebacivanja nadležnosti s jednog na drugi, treći, pa četvrti telefon, na kraju povezali s Evicom Martinek, voditeljicom Odjela za utvrđivanje koja nam je kazala kako trebamo pismenim putem zatražiti odgovor, što smo i učinili. Njezin odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Dodano u 16,55: Porezna nije utvrdila nepravilnosti

Oko 16 sati na stranicama Porezne uprave objavljeni su rezultati nadzora fiskalnih blagajni u hrvatskim gradovima. Prema objavljenim informacijama, u Požegi nije utvrđena nijedna nepravilnost. U nadzoru blagajni sudjelovalo je šest inspektora koji su obavili ukupno 19 nadzora. Osim Požege, samo još u Varaždinu nije pronađena nijedna nepravilnost.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI