Nijedna sirena još nije ugašena, traže alternativno rješenje

Vatrogasci ovih dana imaju pune ruke posla
(FOTO: Mario Barać)

02.01.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4567

Iako je donesena odluka u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, nijedna vatrogasna sirena na području Požeško-slavonske županije još nije ugašena. Kako doznajemo, sirene se ipak neće gasiti do daljnjega.

- Isključenja do daljnjega neće biti. Trenutačno se traži alternativno rješenje jer ovakav sustav nije isplativ i dugoročno je neodrživ. Postoji više mogućnosti za obavještavanje operativaca, neke su još brže od ovog sustava, a sve se sada razmatraju. Međutim, dok se ne nađe drugo rješenje, postojeći sustav vjerojatno se neće dirati - uvjerava nas Slavko Marinac, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Požega.

Podsjetimo, vatrogasci su nedavno dobili rješenje DUZS-a da se gasi 9 sirena za uzbunjivanje na području naše županije, od kojih je 7 u pakračko-lipičkom kraju. Tomislav Stokić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Pakrac - Lipik upozorio je kako bi to moglo dovesti do kašnjenja vatrogasaca pri intervencijama.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI