Color u ovoj godini zaposlio novih 90 radnika

Goran Šutalo, direktor Color emajla primio je nagradu za najbolju srednju tvrtku
(FOTO: Domagoj Katić)

17.12.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 22300

Color emajl, Elpos i Plamen su ovogodišnji dobitnici nagrade Zlatna kuna Gospodarske komore Požeško-slavonske županije. Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, koja nije ništa bolja ni u našoj županiji, ove tvrtke su primjer pozitivnog poslovanja koje i u kriznim vremenima pronalaze prostor za širenje posla i nova zapošljavanja.

Color se širi na nova tržišta

Kako nam kaže Goran Šutalo, vlasnik Colora, svaka godina nosi svoje, a oni su u ovoj godini zaposlili 40 radnika u Color emajlu i 50 radnika u Color trgovini.


- 90 posto naše proizvodnje ide van granica Hrvatske, ali nije lako i moramo se boriti. Svako radno mjesto košta i teško ga je stvoriti, moraju se zadovoljiti svi preduvjeti za zapošljavanje inače nema smisla zaposliti nekoga. Investirali smo 1,5 milijuna eura u proizvodnju, a u idućim godinama planiramo uložiti 10 milijuna eura - navodi Šutalo te dodaje kako najveći plasman ostvaruju u skandinavskim zemljama i Njemačkoj, a u planu imaju proširiti se i na britansko tržište.


Elpos nije podizao kredit

Tomislav Babić, vlasnik tvrtke Elpos koja se bavi električnim grijanjem navodi kako svojim uspjehom smatra činjenicu da ništa nije stečeno preko kredita.



- 20 godina radimo bez kredita, a od toga se svakom dobrom ekonomistu i bankaru diže kosa na glavi. Mnogi su u dvije godine stekli ono za što smo mi puno više radili. Ne zapošljavamo puno ljudi, mala smo tvrka s 8 zaposlenih, ali krizu podnosimo relativno dobro jer ne ovim poslom ne može baviti svatko, stoga niti nema konkurencije - kaže Babić.

Plamen izvozi u zapadne zemlje

U ime tvrtke Plamen International nagradu je primio Vinko Matijević, član Uprave.



- Prednost našeg izvoza leži u činjenici da mi izvozimo u "čvrstu" Europu, odnosno u zapadne zemlje koje su puno stabilnije od ostalih. Djelatnici Plamena rade u 3 smjene i svi proizvodni kapaciteti su nam popunjeni. Volio bih iduće godine u kategoriji velikih trgovačkih društava Požeško-slavonske županiji vidjeti neko novo ime jer je stalno ista konkurencija - rekao je Matijević.

Ponovno pozitivno poslovanje

Prije same dodjele priznanja Luka Balenović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Požeško-slavonske županije iznio je statističke pokazatelje te je iskazao kako je poslovanje poduzetnika - obveznika poreza na dobit ponovno pozitivno nakon 2008. godine. Najveći teret je rastuća nezaposlenost.

- Iako u Požeško-slavonskoj županiji rade lideri u svojim područjima poput APP-a, Kutjeva i drugih, to ne utječe značajno na poboljšanje situacije - zaključuje Balenović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI