Najveću božićnicu dobit će djelatnici Županije

Zgrade Županije i HZJZ-a na adresi Županijska 7 i 9 založene su u Hypo banci
(FOTO: Mario Nakić)

12.12.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 14689

Ova je godina bila recesijska i krizna za naše gospodarstvo pa kriza nije mogla zaobići ni javni sektor. Državni službenici ostali su bez božićnica i drugih naknada, a primjer državne štednje poslušale su i neke jedinice lokalne samouprave.

Tako je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko nedavno potpisao s predstavnicima sindikata izmjene kolektivnog ugovora po kojima su djelatnici gradske uprave Grada Požege i ostali koji su na plaći gradskog proračuna (Dječji vrtići, JVP Požega, Gradsko kazalište, Gradski muzej, Gradska knjižnica i čitaonica) ostali bez božićnice i drugih dodataka iako je za vrijeme HDZ-ove vladavine tvrdio da to neće učiniti.

Ni u Pleternici se ne nadaju božićnici ove godine. Iako je u proračunu za 2012. ona predviđena u iznosu od 400 kuna (u bonovima), očekuje se još jedan rebalans s novim rezovima, među kojima bi se lako mogla naći i božićnica za zaposlenike.


S druge strane, djelatnici gradova Pakraca i Lipika i ove će godine dobiti božićnicu od 1.000 kuna. Prema riječima Davora Huške, gradonačelnika Pakraca, to je jedan od dokaza da se Grad Pakrac izvukao iz recesije zbog duga od preko 5 milijuna kuna koji se vukao godinama, a u ovoj je godini konačno saniran.


Najveću božićnicu u javnom sektoru u našoj županiji dobit će upravo zaposlenici Požeško-slavonske županije, i to prema važećem Kolektivnom ugovoru u iznosu od 1.150 kuna, od čega će 750 kuna dobiti u gotovini, a ostalih 400 kuna u bonovima.

U Gradu Kutjevu, pak, božićnice nema već godinama.

- Isplatit ćemo samo dodatke za malu djecu. Prilagođavamo se situaciji u gospodarstvu. Kada gospodarstvo na našem području krene, onda ćemo i mi moći dobiti božićnice - rekao nam je kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI