Greškom srušili povijesni zamak umjesto male vanjske kućice

Povijesni zamak prije rušenja
(FOTO: Wikimedia Commons)

09.12.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 2179

Povijesni zamak Chateau de Bellevue izgrađen je 1750. godine u selu Yvrac 12 kilometara udaljenom od Bordeauxa u Francuskoj. Unutrašnjost dvorca prostirala se na 42.500 četvornih metara i bilo je bogato uređeno starinskim i vrijednim namještajem.

Njegov novi vlasnik, ruski poduzetnik Dmitry Stroskin, angažirao je tim radnika iz Poljske koji su trebali ukloniti jednu malenu građevinu u blizini dvorca kako bi prostor mogli bolje renovirati. Vjerojatno su se Poljaci izgubili u prijevodu pa su zabunom srušili povijesni zamak, i to bez greške - do temelja, dok vanjsku građevinu, koja je trebala biti srušena, nisu ni taknuli, objavio je britanski Daily Mail.

Kada je Stroskin shvatio što se dogodilo, nije mogao vjerovati. Tvrdi da će uložiti koliko god bude trebalo i dati izgraditi repliku istog dvorca. Mještani Yvraca mu ne vjeruju. Prilično su razočarani ovim postupkom i ljuti na ruskog milijunaša koji ga je nedavno kupio. Vjeruju da je to učinio namjerno i da ne gaji ljubav prema njihovoj povijesnoj baštini.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI