Romario osvojio 3. mjesto na sajmu inovacija u Njemačkoj

Romario Vijačkić
(FOTO: Mario Nakić)

08.11.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 11457

Romario Vijačkić, učenik 4. razreda Tehničke škole u Požegi predstavio je proizvod svoje škole na nedavno održanom sajmu inovacija IENA 2012 u njemačkom gradu Nurnbergu. Među 800-tinjak izloženih inovacija iz cijeloga svijeta, Tehnička škola je izložila višenamjenski reduktor. Romario je s ovim proizvodom osvojio 3. mjesto.

- Iskreno, iznenadio me ovaj uspjeh. Bili su tamo inovatori iz 36 zemalja iz svih dijelova svijeta, drago mi je da je naš proizvod prepoznat - rekao je Romario.

Najveća inovativna vrijednost ovog reduktora u odnosu na već postojeće je u manjoj dimenziji te ima direktni, lančani i remenski prijenos uz racionalno korištenje snage. Uz cijeli niz tehničkih prednosti, tu je i zaštita za slučaj nestanka struje.


- To je proizvod naše škole i od prosinca ćemo krenuti s proizvodnjom. Javile su nam se brojne tvrtke iz Požege, cijele Hrvatske, ali i inozemstva iskazavši interes za kupovinu. Trudimo se da naše inovacije postignu i što bolju tržišnu vrijednost - rekao je mentor Martin Kaprel dodavši kako će cijena ovog višenamjenskog reduktora biti oko 600 kuna.


Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović danas je primio mladog inovatora Romarija i njegovog mentora te ravnatelja Tehničke škole Vedrana Neferovića. Čestitao im je na uspjehu, a Romariju je uručio simboličnu nagradu od 1.000 kuna.

Ravnatelj Neferović kazao je kako će Tehnička škola i dalje pružati potporu svojim talentiranim učenicima na sajmovima i natjecanjima, a najavili su nove inovacije za sljedeću godinu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI