Mace iz skloništa: Sivka i Šapica imaju novi dom

Djeca su udomila mačke iz skloništa
(FOTO: Mario Barać)

27.10.2012. | Mario Barać
Pregleda: 5044

Mačkice Sivka i Šapica, dojučerašnje stanovnice Skloništa za životinje u Bučju, od danas imaju nove vlasnike. Šapicu su udomile sestre 8-godišnja Julijana i 7-godišnja Lorena Milašinović iz Lipika, dok je novi vlasnik Sivke 8-godišnji Marino Hruška iz Klise.

- Jako volimo životinje, kod kuće u Ulici Alojzija Stepinca imamo psa i konja i od danas mačkicu kojoj smo dali ime Šapica, rekla je Lorena. Julijana je dodala kako su na druženje ljubitelja životinja i vlasnika kućnih ljubimaca, koje je danas, po 6. put održano u Vatrogasnom domu u Lipiku, došle baš s ciljem da udome mačkicu. Njihova majka Marina nije imala ništa protiv. – Naprotiv, kod nas u obitelji životinje su uobičajena stvar i veseli nas da smo spasili Šapicu, ističe Marina.

Spas je danas u Lipiku pronašla i Sivka koja se „na prvu“ svidjela Marinu. – Kod kuće imamo jednu macu i sad će dobiti prijateljicu i sretan sam zbog toga. Osima mačke još kod kuće imamo psa i žečeve, ponosno dodaje Marino koji nije iz naručja ispuštao svog novog kućnog.


Udomljavanje i edukacija


- Cilj akcije „Volite nas“, u sklopu koje smo organizirali i ovo druženje je upravo udomljavanje životinja, odnosno edukacije građana, posebno djece, o pravim i zaštiti životinja. Zato je još vrjednije saznanje da su mačkice danas udomila djeca, pojašnjava Jadranka Šimunović Katunar, predsjednica Udruge „Lijepa naša“ – županijska grana Lipik, čiji članovi su organizirali današnje druženje. Najbrojniji su, kako se očekivalo, bili vlasnici pasa i njihovi ljubimci, a od 30-ak pasa, 17 se natjecalo na improviziranom poligonu i to u spretnosti, brzini i poslušnosti.

Floki udomljen prije par godina

Pobijedio je 3-godišnji Floki, a njegov vlasnik Irinej Ljevačković (13) nije krio oduševljenje.



– Jako sam vezan uz Flokija koji je veseo i razigran pas, rekao je Irinej, a zanimljivo je da je Flokija pas kojeg je Irinej udomio prije 2 godine.



Osim pasa i mačaka, na današnjem druženju mogli su se vidjeti i zečevi, papagaji, kanarinci, zamorci pa čak i jedna tarantula.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI