Siniša se vratio u Hrvatsku, a Miroslav odbio posao u Googleu

Požeška obitelj Popović
(FOTO: Iz priv. kolekcije obitelji Popović)

14.10.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 21107

Obitelj Kostelić je dobro poznata cijeloj hrvatskoj javnosti, ali je manje poznato da i Požega ima svoje "Kosteliće". Razlika između obitelji Popović i obitelji Kostelić je samo u drukčijem smjeru vrhunskih rezultata.

Braća Siniša i Miroslav Popović su već dosad ostvarili nevjerojatan broj uspjeha u obrazovanju i znanosti. Već samim kretanjem u osnovnu školu paralelno su išli na treninge tenisa, gimnastike te su obojica pohađali osnovnu glazbenu školu gdje su vježbali gitaru. Danas su doktori znanosti, studirali su s 5.0 prosjekom koji ih je pratio kroz cijelo školovanje, zaposlenici su fakulteta i ponos svojih roditelja.

- Imali smo organizirano sve i nije nam ništa nedostajalo. Vodili su nas roditelji svojim primjerima te nam nastojali dati široku bazu u svemu. Društveni život sam spojio s aktivnostima, tako sam imao prijatelje u svim školama koje sam pohađao. Ipak, najviše sam se bavio tenisom - priča nam 34-godišnji Siniša te dodaje kako je srednjoškolsko obrazovanje završio u Michiganu (SAD) gdje je otišao nakon 3. razreda. Ondje je završio kao najbolji učenik generacije, a uz to je i postao juniorski viceprvak Michigana u tenisu s rekordom lige od 17 pobjeda i jednim porazom.


Prijavio se tamo i na koledž, ali kaže da inžinjering na fakultetu nije bio ni sjena onom na zagrebačkom Prirodoslovno matematičkom fakultetu tako da se vratio u Hrvatsku. Siniša je inače i najmlađi seniorski prvak Požege u tenisu, titulu je osvojio sa samo 14 godina!


Brat Miroslav je također tenisač i obojica su zabilježili nastup na ATP-u u Umagu. Miroslav je inače uz prosjek 5.0 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu profesionalno igrao i tenisku ligu kao član TK Medveščak, te je iste godine dobio nagradu za najboljeg studenta 1. godine.

Ono što je najzanimljivije u životu Miroslava je činjenica da je već par puta odbio posao u Googleovom sjedištu u San Franciscu.

- Nakon godinu dana intervjuiranja 2007. sam dobio poziv da dođem u Google, otišao sam tamo na tri mjeseca. Nakon toga sam se vratio i dokrotirao, a budući da oni konstantno traže osobe koje su ostavile dobar dojam ponovno su me zvali da dođem i da stupim u stalni radni odnos u San Franciscu. Odbio sam ih jer se nisam ondje vidio s obitelji koja mi je na prvom mjestu. I nije mi žao zbog toga - priča nam Miroslav Popović, Sinišin dvije godine mlađi brat.

Njihov otac Radoica, profesor matematike o kojem smo također nedavno pisali, može samo biti ponosan na takve sinove.

- Sve su oni to pohađali i to ne samo da bi išli na to, nego su ostvarivali vrhunske rezultate u svemu. Trebalo je samo 20 godina tako raditi - kaže Radioca i naglašava kako Požega pruža odlične mogućnosti odgoja zbog kratkih relacija između dvorana, učionica i terena.

- Ne gubi se vrijeme na putovanje za razliku od Zagreba, a i dvorane su nam češto prazne - dodaje Radoica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI