Policijska statistika: Stopa kriminala nastavlja padati

Željko Grgić i Ivana Radić
(FOTO: Mario Nakić)

15.09.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3915

Na području u nadležnosti PU požeško-slavonske tijekom kolovoza zabilježeno je 47 kaznenih djela, što je za tri djela ili 6 posto manje nego u srpnju ili za 20 posto manje nego u kolovozu prošle godine, stoji u priopćenju o stanju sigurnosti koje potpisuje glasnogovornica Ivana Radić.

Broj kaznenih djela znatno je smanjen na požeškom području, i to za čak 50 posto, dok se na pleterničkom i pakračkom području taj broj povećava.

Koeficijent naknadne otkrivenosti počinitelja kaznenih djela u kolovozu iznosi 69 posto, dok je ukupna razriješenost 81 posto. Oba su pokazatelja veća u odnosu na prethodni mjesec, ali manja u odnosu na kolovoz 2011. godine.


Materijalna šteta nastala kaznenim djelima u kolovozu iznosi oko 1,8 milijuna kuna, od čega 90 posto otpada na gospodarski kriminal. Zbog kaznenih djela prijavljene su 33 osobe, među kojima je 5 maloljetnika.


Javni red i mir

Tijekom kolovoza PU požeško-slavonska bilježi 43 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, što je za 72 posto više nego u srpnju ili 4 posto manje nego u kolovozu prošle godine. Najveći broj prekršaja zabilježen je na području gradova Požege (14), Pleternice (12) i Kutjeva (6 prekršaja).

Najbrojniji su prekršaji koji se odnose na tučnjavu, svađu i viku na javnom mjestu, a slijedi omalovažavanje policijskih službenika i drsko ponašanje.

Zbog narušavanja javnog reda i mira prijavljeno je 55 osoba, među kojima je jedan maloljetnik. Oko 60 posto ukupnog broja počinitelja bile su osobe pod utjecajem alkohola.

Povećan broj prometnih nesreća

Na cestama u nadležnosti PU požeško-slavonske u kolovozu su zabilježene 44 prometne nesreće, što je za dvije nesreće ili 5 posto više nego u srpnju, odnosno za tri nesreće ili 7 posto više nego u kolovozu prošle godine.

U nesrećama je nastradalo 28 osoba, među kojima su tri osobe poginule, 3 su teško i 22 lakše ozlijeđene.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI