Dekan Budić podnio ostavku, Upravno vijeće imenovalo v.d-a

Veleučilište u Požegi
(FOTO: 034portal.hr)

25.08.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 10861

Ivan Budić, dekan požeškog Veleučilišta, podnio je ostavku na to mjesto. Ostavku je podnio još u četvrtak, dan prije nego li je Jutarnji list pisao o dodatcima na plaću i drugim spornim događajima na Veleučilištu.

Neslužbeno saznajemo kako je na jučerašnjoj sjednici Upravnog vijeća Veleučilišta održanoj u večernjim satima postavljen vršitelj dužnosti dekana, a da će se kroz dogledno vrijeme napraviti novi natječaj za to radno mjesto.

Iako tu informaciju nismo mogli službeno potvrditi, doznajemo kako se radi o mladom znanstveniku, profesoru rođenom 1977. godine koji predaje na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a rodom je iz Požege. Već se ranije javljao na natječaj za dekana, ali nije prošao.


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović govoreći o ovoj temi rekao je, kako prenosi Jutarnji list, da su dobre ideje o Veleučilištima zloupotrebljene te da će provjere rada i poslovanja provjeriti i u drugim veleučilištima.


Prema pisanju Jutarnjeg lista, koji nije imenovao svog informatora, Budiću se na teret stavlja i to što je ulagao u obnovu zgrade Veleučilišta koja je u vlasništvu Grada Požege, a nije tražio prethodnu suglasnost.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI