Cerovac dobiva novu rasvjetu i bolji napon, ali drvored trpi

Porušene grane na stablima
(FOTO: Čitateljica)

31.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10769

HEP je investitor radova na rekonstrukciji mreže električne energije u Cerovcu kod Jakšića. Da bi postavili 48 stupova, morali su izvršiti i nepopularne zahvate na stablima.

U redakciju 034portala javili su se nezadovoljni stanovnici Cerovca s pitanjem nije li to moglo biti bolje riješeno.









- Prilikom samog prijedloga rekonstrukcije morali smo voditi računa o drugim instalacijama na tom području, kojih je ondje dosta. Sjeklo se minimalno, koliko je bilo potrebno za mrežu. Nikad nismo radili s namjerom da unakazimo okoliš - rekao je Manuel Župan, zamjenik voditelja u Odjelu za investicije Elektre Požega.

U Cerovcu se, naime, nalaze drvoredi s obje strane ceste na javnoj površini pa je bilo teško izvesti radove i postaviti stupove koji će služiti za javnu rasvjetu, a da se ne diraju stabla.

- Sve je napravljeno prema zakonu i u dogovoru s Općinom Jakšić, u čijoj je nadležnosti ta površina. U rekonstrukciju smo krenuli da bismo stvorili bolje naponske uvjete za vlasnike sušara kojih u tom selu ima. Osim toga, stvoreni su uvjeti za javnu rasvjetu koja će pomoći u sigurnosti prometa, s obzirom nema nogostupa - tvrdi Župan, dodavši kako je bila javna konferencija u Županiji te je objavljen poziv građanima na radiju. Nitko nije uložio prigovor na projekt.

Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić, tvrdi da nije bilo loše namjere.

- Stara rasvjeta je dotrajala i vrijeme je za novu. Nakon ovih radova u koje ulaže HEP, Općina će uložiti još oko 100.000 kuna za novu rasvjetu. Na mjestima gdje su trebali prolaziti kablovi i gdje su postavljeni stupovi nije se moglo drukčije, ako je stablo preveliko moralo se rezati - pojasnio je Kovačević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI