Srušili se staklenici u Dobrovcu, velika materijalna šteta

Radovi u Dobrovcu trebali su proširiti proizvodnju
(FOTO: Mario Barać)

27.07.2012. | Mario Barać
Pregleda: 12635

Iz još neutvrđenih razloga jutros oko 7 sati srušio se dio staklenika u lipičkom prigradskom naselju Dobrovcu koji su u vlasništvu tvrtke MBM Lučko iz Zagreba. Doznajemo kako u nesreći nitko nije nastradao iako je napravljena velika materijalna šteta koja se još procjenjuje.

Srušeni su staklenici na površini od jednog hektara koji su nedavno bili prokrčeni, a jučer se počelo s podizanjem kompletne konstrukcije.

Neslužbeno doznajemo kako je tijekom prvog dana radova odrađeno podizanje 70-ak stupova koji su podignuti za 15 centimetara. Planirano je do prosinca konstrukciju podići za jedan metar u vis, za što je bilo potrebno povisiti oko 360 nosivih stupova.
 
Osim materijalne štete, koja prema viđenom neće biti mala jer je upitno koliko je nakon pada konstrukcije uopće upotrebljiva, rušenje dijela staklenika će za posljedicu sigurno imati i probijanje planiranih rokova završetka radova, a samim time i kašnjenje s planiranim stavljanjem u funkciju ovog dijela staklenika.


Kako smo već pisali, spomenuta tvrtka u Dobrovcu je obnovila dio staklenika te proljetos pokrenula proizvodnju paprike. Radovi na jutros srušenim dijelom staklenika trebali su proizvodnju proširiti i na rajčicu.


Dobro je, a što se može zaključiti nakon obilaska srušenih staklenika, da nesreća nije ugrozila dosadašnju proizvodnju paprike. Neobično je što stanovnici okolnih kuća u Dobrovcu jutros nisu čuli nikakvu buku.














Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI