Dječji vrtić u Pleternici nagodinu će primati 150 mališana

Dogradonačelnica Antonija Jozić i voditelj gradilišta Darko Taborski
(FOTO: Domagoj Katić)

16.07.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 14154

Izgradnja nove zgrade Dječjeg vrtića "Tratinčica" vrijedne 10 milijuna kuna četvrti je kapitalni projekt koji se u posljednje dvije godine radi u Pleternici. Projekt je realiziran u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i uz pomoć fondova Europske unije kao dio programa integralnog razvoja lokalne zajednice EIB II.

- Potreba za proširenjem je velika, kapacitet starog vrtića koji prima 50 djece nije dovoljan jer imamo još 50 djece koja su na čekanju. Gledali smo u budućnost, tako da će novi vrtić moći primiti 150 djece, a uvodimo i jednu jasličku grupu - rekla je Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice.

- Gradska proračunska sredstva nisu dovoljno velika da bismo sami mogli financirati izgradnju vrtića. Grad Pleternica će sudjelovati sa 40 posto u izgradnji, a ostatak troškova snosi Ministarstvo - dodaje dogradonačelnica.





Prema ugovoru koji je potpisan s Presoflex gradnjom vrtić bi trebao gotov do svibnja iduće godine.

- Zasad sve teče prema planu, a do zastoja radova može doći jedino uslijed vremenskih neprilika - kaže Darko Taborski, voditelj gradilišta te dodaje kako očekuje postavljanje prve ploče na temelju početkom kolovoza.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI