Profesori putuju u Englesku po nova iskustva

Ravnatelj Tehničke škole Vedran Neferović i profesor Zoran Galić
(FOTO: Vjeran Blašković)

20.06.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11999

Nastavnici Tehničke i Poljoprivredne škole iz Požege sredinom listopada će 7 dana boraviti u Plymouthu u tamošnjim strukovnim školama kako bi s kolegama razmijenili iskustva i upoznali se s njihovim metodologijama rada. Ugovor o putovanju potpisan je s Agencijom za mobilnost i programe EU koja je požeškom projektu dodijelila gotovo 240.000 kuna.

Upoznavanje s metodologijama Britanaca

- Iz Tehničke škole koja je nositelj projekta putuje 13 nastavnika, a iz Poljoprivredne koja je partner idu 2 nastavnika. Obići ćemo obrazovne ustanove, škole, koledže i sve što je vezano s metodama poučavanja - rekao je profesor Zoran Galić koji je i sastavio projekt tj. prijavu Agenciji za mobilnost. Kaže nam kako je od 20 prijavljenih škola požeški projekt ocijenjen kao četvrti najbolji, a treći je po visini dodijeljenih sredstava.


- U Velikoj Britaniji nemaju klasične strukovne škole poput nas i želimo vidjeti njihove inovativne metode rada u nastavnom procesu, kaže Galić.

Veliki interes nastavnika, na redu učenici


Ravnatelj Tehničke škole Vedran Neferović ističe da se za stručno putovanje u Plymouth prijavilo 30 nastavnika, čime je iznimno zadovoljan, a oni koji će putovati odabrani su po transparentnim kriterijima. Dodaje kako je Tehnička škola prva u županiji uspjela dobiti sredstva od Agencije za ovakvo stručno putovanje.

- Sljedeći korak koji ćemo napraviti je priprema učenika za mobilnost i njihov odlazak u europske školske centre. To je posebno važno za obavljanje stručne prakse i upoznavanje sa suvremenim tehnologijama - rekao je ravnatelj Neferović.

Tehnička škola u rujnu će biti domaćin Agenciji za mobilnost i programe EU kada će nastavnici škola iz županije proći edukaciju za pripremu projekata i prijavu za natječaje kako bi i oni prošli slična usavršavanja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI